Agua de Valencia: Hip Sinaasappelsap met een Kick

In de gezellige barretjes in het historisch centrum van Valencia lonkt een lokale specialiteit met een flinke scheut alcohol: de cocktail Agua de Valencia, gemaakt van vers geperst sinaasappelsap, wodka, gin, cava en suiker. Ja, de Valencianen weten de miljoenenoogst van hun uitgestrekte sinaasappelplantages goed te gebruiken.

Strijk vooral eens neer op het terras van café Sant Jaume om een kan(netje) van het spul te bestellen. Want, je bestelt Agua de Valencia niet per glas, maar per jarra – in elke gewenste grootte.

“Je bestelt Agua de Valencia niet per glas, maar per jarra – in elke gewenste grootte”

Het is goed toeven op het schattige pleintje midden in het hippe El Carmen. Je zit in de schaduw van de hoge bomen, nipt aan je zoete, fruitige drankje met een kick, schenkt je cocktailglas zo nu en dan bij, en ziet de bewoners en bezoekers van de volkswijk voorbij lopen. Verraderlijk is het drankje wel, het drinkt weg als limonade.

Café Sant Jaume, Calle de Caballeros 51, Valencia


Zelf AGUA DE VALENCIA maken?

INGREDIËNTEN – VOOR EEN GROTE KAN VOL
 • ½ liter sinaasappelsap
 (vers geperst is het lekkerst)
 • 60 ml wodka
 • 60 ml gin
 • 2 à 3 el suiker
 • ½ liter cava
 • ijsklontjes
BEREIDINGSWIJZE
 1. Schenk het sinaasappelsap, de wodka en de gin in een glazen waterkan van 1,5 liter. Doe de suiker erbij en roer met een houtel lepel tot de suiker helemaal opgelost is.
 2. Voeg de cava toe en roer opnieuw alles goed door elkaar. Roer voorzichtig om te voorkomen dat de cava haar bubbels niet verliest.
 3. Vul de kan tot de rand met de ijsklontjes. Garneer met sinaasappelschijfjes.

PS De theedoek komt van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

  • Hey, wat tof! Dank je wel! Ben alleen al eens eerder genomineerd, dus ik sla hem even over. Sorry :/ Heb natuurlijk wel even jouw bijdrage gelezen :-) Leuk om wat meer over je te lezen. Dat dakterras lijkt me geweldig! :D Fijne zomer en veel succes met je blog!

Volgend berichtAppeltjes van Patissier Jeroen Goossens