Appel Pompoen Moes
Appelmoes met yoghurt: een oer-Hollandse toet. Deze variant is met half appel, half pompoen. Krijgt ‘ie een lekker nationaal kleurtje van.
APPEL POMPOEN MOES
INGREDIËNTEN – VOOR 4 PERSONEN
- 250 g geschilde zoetzure appel in blokjes (bijvoorbeeld Elstar)
- 250 g geschilde pompoen in blokjes
- 60 ml water
- 1 tl citroensap
- 2 el honing
- 1 kaneelstokje
- 2 cm verse gember, fijn geraspt
BEREIDINGSWIJZE
- Doe de appel en pompoen samen met het water, citroensap en de honing in een brede, lage pan. Voeg het kaneelstokje en de fijn geraspte gember toe. Laat 20 tot 30 minuten koken op zacht vuur met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Verwijder het kaneelstokje. Pureer met een staafmixer tot een moes.
- Serveer warm of koud. Heerlijk met zuivelvrije kokosyoghurt (op basis van pure kokosmelk), kaneelpoeder en pompoenpitjes.
Schaaltje en theedoek: Huisnummer 73. Lepeltje: Van Manen Aan Tafel
Marlotte
Oh wat lekker, hier had ik nog nooit aan gedacht. Ga ik snel eens maken, ben heel benieuwd!
zoetenroze
Leuk! Benieuwd wat je ervan vindt. Je zou de moes ook in beslag voor cake of wafels kunnen gebruiken :)