Appel Roos Vanille IJsthee

Mix oer-Hollands appelsap eens met exotische Ceylon thee met rozen- en vanillesmaak. Paar ijsklontjes erbij en… je hebt een romantisch, verleidelijk, zwoel, sensueel, mystiek zomerdrankje. Kleine inspanning, groots effect.

“Een romantisch, verleidelijk, zwoel, sensueel, mystiek zomerdrankje”


APPEL ROOS VANILLE IJSTHEE

INGREDIËNTEN – VOOR EEN HALVE LITER
BEREIDINGSWIJZE
 1. Breng het water net aan de kook (100°C). Doe de losse thee in een thee-ei. Giet het water over de thee. Laat de thee 3 tot 5 minuten trekken (langer trekken kan de thee bitter of hard doen smaken). Verwijder het thee-ei. Laat de thee afkoelen.
 2. Roer het appelsap door de thee. Schenk de ijsthee in een afsluitbare fles en zet in de koelkast.
 3. Vul de glazen met ijsklontjes, schenk de koude ijsthee erbij en garneer eventueel met gedroogde rozenblaadjes.

* Voor een nog grootser effect: giet wat van de ijsthee in een ijsblokjesvorm, leg in elk vakje een rozenblaadje en bevries tot ijsklontjes.


PS Het roze doekje komt van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

 1. Vond je deze thee van Dilmah echt lekker? Ik vond hem, als heuse theeleut, vreselijk vies. Zó synthetisch van smaak. Alles meteen weggegooid.

 2. Emmelien

  Hoi Nell,

  De thee op zichzelf is voor mij persoonlijk iets te sterk van smaak, maar zo gecombineerd met appelsap vind ik hem echt heerlijk. Lekker fris met de zoete smaak op de achtergrond. Jammer dat je hem niet meer hebt… had je het uit kunnen proberen :-)

  Fijne Paasdagen!
  Emmelien

Volgend berichtAgua de Valencia: Hip Sinaasappelsap met een Kick