Avocado Shake met Chocolade

Wie weleens in Indonesië geweest is, zal het niet ontgaan zijn dat ‘Es Alpukat’ (letterlijk vertaald: ‘ijs avocado’) een ontzettend populair drankje is. Het is een soort milkshake van avocado, ijsklontjes, gecondenseerde melk en chocoladesiroop. Mijn eigen variant hierop is net een tikkie gezonder dan het originele recept. Eigen twist of niet: de in Indonesië oh zo geliefde groene, romige vrucht blijft natuurlijk de hoofdrol spelen.


AVOCADO SHAKE MET CHOCOLADE

INGREDIËNTEN – VOOR 1 GLAS
  • 1 rijpe Hass avocado, pit verwijderd, vruchtvlees eruit geschept
  • 250 ml ongezoete rijstmelk
  • 1 tl ahornsiroop
  • rasp en sap van 1/2 onbespoten limoen
  • 10 g pure chocolade (minstens 70% cacao), au bain-marie gesmolten
BEREIDINGSWIJZE
  1. Pureer alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een blender tot het een gladde en romige shake is.
  2. Doop een lepel in de gesmolten chocolade en besprenkel de binnenkant van een middelgroot glas ermee. Houd een beetje chocolade over.
  3. Schenk de avocado shake in het glas. Besprenkel met de overgebleven chocolade. Serveer meteen.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtHavermout Banaan Koekjes