Bananencake met Cacaonibs en Kokos

Vroeg opstaan, snel douchen en rustig aan tafel ontbijten: hoe vaak heb ik mezelf dat wel niet voorgenomen? Dat lukt me dan welgeteld twee of drie keer, tot ik weer in mijn oude patroon verval: eindeloos snoozen, uitgebreid douchen, en een snel meegepakt ontbijt al fietsend naar mijn werk of afspraak opeten. Dit jaar heb ik me erbij neergelegd: dit is blijkbaar mijn ochtendritueel en dat is ook ok. Het is zoals het is, zeg maar. Happy 2015! Mocht jij ook op de fiets ontbijten… deze bananencake is prima te eten met één hand aan het fietsstuur, weet ik uit ervaring.

“Dit is blijkbaar mijn ochtendritueel en dat is ook ok”


BANANENCAKE MET CACAONIBS EN KOKOS

INGREDIËNTEN – VOOR 1 CAKE
 • 110 g amandelmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 1/2 tl kaneelpoeder
 • snufje zout
 • 2 heel rijpe bananen, fijngeprakt
 • 3 eieren
 • 1 el ahornsiroop
 • 15 g cacaonibs
 • 25 g kokosvlokken
 • extra: ahornsiroop en kaneelpoeder
BEREIDINGSWIJZE
 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een cakeblik (van 21 cm lang) met bakpapier.
 2. Meng amandelmeel, bakpoeder, kaneelpoeder en zout in een kom. Meng in een andere kom de fijngeprakte bananen, eieren en ahornsiroop.
 3. Mix de droge ingrediënten door de natte en roer tot een glad beslag. Roer daarna de cacaonibs erdoor, en schep het beslag in het cakeblik. Bestrooi de cake met de kokosvlokken (druk ze een beetje in het beslag).
 4. Bak de cake 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een houten prikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen.

Voor wie hem niet op de fiets opeet: serveer de cake met wat ahornsiroop en kaneelpoeder.


De spulletjes (behalve de snijplank) zijn van Sissy-Boy Homeland.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

7 reacties

 1. Marlies

  Oh heel fijn dit recept! Ik ben fan van bananenbrood met sinaasappelrasp (jamie o) maar daar zit veels te veel suiker in. Dit ga ik zeker snel maken. Thnxxx!

 2. Dag Emmelien,

  Ik heb net jouw bananencake met cacaonibs(geen idee wat dat is)en kokos opgeschreven.
  Je hebt bij het cakeblik geen afmeting erbij geschreven. Is wel erg belangrijk. Ik heb een cakeblik van 24 lengte en misschien is dit recept wel voor iemand met een bakblik van 50???? Dan moet ik dus in dit geval alle ingrediënten halveren. Ik lees het wel van je.

  Ben voor het eerst op je website. Ik mag namelijk geen suiker meer hebben en dus op zoek
  naar website’s die cake en koekjes hebben zonder suiker. En zo kwam ik dus ook heel toevallig bij jou.

  gr. Rika

  • Hoi Rika,

   Wat leuk dat je m’n blog gevonden hebt. Goed punt om de afmeting van het bakblik erbij te vermelden! Voor deze bananencake gebruikte ik een cakevorm van 21cm lang. Cacaonibs zijn trouwens de kernen van rauwe cacaobonen. Je kunt ze kopen bij een biologische winkel, bij de Tuinen, en ik zag ze laatst zelfs ook bij de Hema en de Etos.

   Groetjes,
   Emmelien

 3. Dag Emmelien,

  Vanavond de Bananencake met cacaonibs en kokosvlokken gebakken. De cake rijst niet erg. Kan ik ook een theelepeltje backing soda toevoegen zodat de cake wat luchtiger wordt.

  Bedankt alvast voor je antwoord. Rika

  • Hoi Rika,

   Klopt! Het is inderdaad een vrij lage cake. Maar als het goed is, is hij lekker smeuïg en niet compact. Je kunt zeker proberen om (naast het theelepeltje bakpoeder uit het recept) ook een theelepeltje baking soda aan het beslag toe te voegen. Dan gaat de cake vast ietsje meer de hoogte in. Bedankt voor je feed-back! Succes met het uitproberen.

   Groetjes,
   Emmelien

Volgend berichtChocoladecupjes met Five Spices