Bananenpannenkoekjes

Gaap, geeuw, goeiemorgen! Slof na een lange uitslaapsessie in je verkreukelde pyjama naar de keuken, en laat je slaaphoofd langzaam wakker worden terwijl je een stapel van deze fluffy bananenpannenkoekjes bakt. Het recept is heel simpel, dus hoe brak je ook bent: ze kunnen niet mislukken. Flink wat bosbessen, gehakte amandelen en ahornsiroop erbij, en je hebt een waar ontbijtfeest. Verorber ze aan een gezellig gedekte ontbijttafel of duik met bord en al terug je bed in. Zo kan het weekend niet meer stuk.

“Een waar ontbijtfeest”


BANANENPANNENKOEKJES

INGREDIËNTEN – VOOR 10 MINI-PANNENKOEKJES

Voor de pannenkoekjes

  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 50 g amandelmeel
  • 5 g geraspte kokos
  • 1/2 tl bakpoeder
  • kokosolie

Voor erbij

  • plakjes banaan
  • bosbessen
  • gehakte blanke amandelen (of amandelschaafsel)
  • ahornsiroop
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe eieren, banaan, amandelmeel, kokos en bakpoeder in een keukenmachine of blender en mix tot een glad beslag.
  2. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan. Schep wat beslag (ongeveer een eetlepel per pannenkoekje) in de pan en bak het pannenkoekje tot de bovenkant luchtbelletjes vertoont en de onderkant goudbruin is. Haal het pannenkoekje voorzichtig los met een spatel en draai hem om. Bak ook de andere kant goudbruin. Wil je snel je bed weer in? Je kunt ook drie pannenkoekjes per keer bakken. Herhaal tot het beslag op is.
  3. Leg de pannenkoekjes (drie à vier per persoon) op een bord. Beleg met wat plakjes banaan, bestrooi met een handje bosbessen en gehakte amandelen, en besprenkel met wat ahornsiroop.

Je kunt met het beslag ongeveer tien pannenkoekjes maken, dus deel ze vooral met een mede-ontbijt(st)er.


Het bord is van Sissy Boy Homeland.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtCashewnoten met Honing en Rozemarijn