Bevroren Choco-Notenbananen

De Zuid-Afrikaanse Tannie Maria – uit de culinaire roman Recepten voor liefde en moord – houdt veel van koken en eten en had een receptencolumn in de plaatselijke krant, de Klein Karoo Gazette. Op een dag besluit het hoofdkantoor om haar column te schrappen. Hij moet plaatsmaken voor een adviesrubiek over liefde, omdat de verkoopcijfers daardoor zullen stijgen. Vriendin en hoofdredacteur Hattie overtuigd Tannie Maria ervan dat zij de rubriek moet schrijven. Want liefde is tenslotte een ingrediënt in alles wat ze kookt.

Vanaf het begin is de rubriek heel populair. Mensen uit alle hoeken van de Kleine Karoo schrijven Tannie Maria. In de brieven die ze terugschrijft geeft ze niet alleen liefdesadvies, maar ook een recept dat ze bij hun liefdesproblemen zal helpen. Eten als medicijn voor het lichaam en het hart. Zo geeft ze een bezorgd en wanhopig tienermeisje seksuele voorlichting plus een recept voor bevroren bananen die bedekt zijn met chocolade en hazelnoten. En een verlegen monteur slaagt er dankzij Tannie Maria in om een chocolademoussetaart te bakken voor het meisje van zijn dromen.

Dan ontvangt Tannie Maria een brief van een vrouw die wordt mishandeld door haar man en om advies vraagt. Niet lang daarna blijkt ze vermoord te zijn. Tannie Marie raakt bij het politieonderzoek betrokken. Zou ze ook een recept voor moord hebben?


BEVROREN CHOCO-NOTENBANANEN

INGREDIËNTEN – VOOR ZOVEEL JE MAAR WILT
  • bananen
  • pure chocolade van 75% cacao*
  • rauwe hazelnoten
BEREIDINGSWIJZE
  1. Pel de bananen en leg ze in een Tupperware-doosje in de vriezer. Plet de hazelnoten in een vijzel en rooster ze lichtjes in een koekenpan.
  2. Breek de pure chocolade in stukjes en doe ze in een au-bain-mariepan. Smelt de chocolade pas als de bananen bevroren zijn. Zet de au-bain-mariepan met chocolade op het vuur om te smelten.
  3. Haal de bevroren bananen uit de vriezer, en doop ze in de kom met pure chocolade en rol ze daarna door een bord met de geroosterde hazelnoten. Leg ze tot gebruik weer terug in de vriezer.

* Ik gebruik altijd een reep waar alleen kokosbloesemsuiker als zoetstof in zit.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtMangosorbet