Bounty Bars

In het Westen hebben ze horloges, maar wij hebben de tijd. Een Afrikaans gezegde waar ik het roerend mee eens ben. Want in onze westerse maatschappij heeft iedereen het altijd maar druk, druk, druk en moet er van alles. Al dat geren en gevlieg, wat doen we onszelf aan? Voor je het weet leef je niet echt, maar word je geleefd.

Soms wil ik dan ook afstappen van die gehaaste manier van leven. Even geen wekker, verkeer, telefoon, mail, deadlines en verplichtingen, maar in plaats daarvan mijn leven leven op één of ander afgelegen bounty-eiland waar geen enkele bewoner een horloge om zijn of haar pols heeft. Of zouden we ook in het Westen de tijd kunnen hebben?


BOUNTY BARS

INGREDIËNTEN – VOOR 12 STUKS
  • 200 g kokosrasp
  • 160 ml santen (kokoscrème), gesmolten*
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  • 2 el honing
  • snufje zout
  • 320 g pure chocolade van 75% cacao**, fijngehakt
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe de kokosrasp, santen, kokosolie, honing en zout in een kom en meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel in een (met huishoudfolie beklede) rechthoekige vorm, en druk het met je handen stevig aan. Laat een paar uur opstijven in de koelkast. Haal uit de koelkast en snijd in 12 evengrote repen.
  2. Doe de fijngehakte chocolade in een kom en zet het in de magnetron. Smelt de chocolade op de laagste stand. Doe dit steeds per 10 seconden (echt niet langer!), roer de chocolade dan even door en verwarm opnieuw. Herhaal tot de chocolade gesmolten is. Door deze smelttechniek wordt de chocolade weer mooi hard, knapperig en glanzend als die afgekoeld is. Eigenlijk een valsspeelmanier van het tempereren van chocolade. Met zo goed als hetzelfde effect. Kijk, daar houden we van.
  3. Giet de gesmolten chocolade over de repen. Zorg dat de chocolade goed verdeeld is. Bestrooi met wat kokosrasp. Laat de chocolade hard worden.

* Smelt de santen door het zakje in een pan kokend water te leggen.
* * Ik gebruik altijd een reep waar alleen kokosbloesemsuiker als zoetstof in zit.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtChocolade Hazelnootpasta