Cashewnoten met Honing en Rozemarijn

Een dik pak maagdelijk witte sneeuw vind ik best leuk. Zolang het maar voor even is, en ik alleen voor een vrijwillige korte winterwandeling mijn behaaglijk warme huisje hoef te verlaten. Niet dat ik met mijn fiets over een spekglad wegdek moet glibberen en glijden, en op het station al blauwbekkend en klappertandend op mijn vertraagde trein moet wachten om van Leiden naar waar dan ook te komen. Daar word ik dus niet vrolijk van.

Onder het mom van ‛elk nadeel heeft zijn voordeel’: als ik mezelf dan toch die vrieskou in heb weten te slepen, en onderweg geen pijnlijke uitglijder heb gemaakt, is thuiskomen des te fijner. Kachel op standje hoog, allerdikste sokken aan, en een stevige winterse snack om weer op kracht te komen. Als je me zoekt: ik blijf zolang mogelijk binnen.

“Kachel op standje hoog, allerdikste sokken aan, cashewnoten uit de oven binnen handbereik”


CASHEWNOTEN MET HONING EN ROZEMARIJN

INGREDIËNTEN
  • 200 g rauwe cashewnoten
  • 2 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl fijngehakte verse rozemarijn
  • 1/2 tl fleur de sel of grof zeezout
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spreid de cashewnoten in 1 laag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Meng ondertussen de overige ingrediënten in een kom.
  3. Haal de warme noten uit de oven (laat de oven wel aanstaan) en voeg ze meteen aan het mengsel toe. Roer tot ze helemaal bedekt zijn. Spreid de cashewnoten weer in 1 laag uit over de met bakpapier beklede bakplaat, doe ze terug in de oven en rooster ze, onder af en toe omscheppen, nog 10 minuten.
  4. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Breek met je handen de noten los van elkaar. Ze zijn in een luchtdichte trommel 1 week houdbaar.

Textiel en houten plankje: PLUUM, lekkers en leuks. Schaaltje: Huisnummer 73.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtAmaranth Pap met Kokosmelk en Mango