Chocolade Overnight Oats met Banaan met Kokos

Overnight oats. Het hipste ontbijt van nu. Of is het zo in dat het alweer uit is?

Ach, wat weet ik er nou eigenlijk van. Ik zette vorige week pas voor het eerst een kom met havervlokken, chiazaad en amandelmelk een nacht te weken in de koelkast. Bepaald geen trendsetter dus. Eerder een slome trendvolger die als laatste achter de kudde aansjokt. Nou ja, wat maakt het uit. Beter laat dan nooit toch?

En ook ik ben fan. Groot fan. Het is makkelijk, razendsnel, vullend, voedzaam, gezond, lekker en je kunt ermee variëren tot je erbij neervalt. Ja, het duurde even, maar eindelijk heb ik door waarom al die overnight oats eaters ’s ochtends zowat hun bed uitspringen om hun ontbijt uit de koelkast te trekken. Welcome to the club!


CHOCOLADE OVERNIGHT OATS MET BANAAN EN KOKOS

INGREDIËNTEN – VOOR 2 PORTIES

Hoera, chocolade als ontbijt!

Voor de overnight oats

 • 60 g (gecertificeerd glutenvrije) havervlokken
 • 2 el chiazaad
 • 2 el (rauwe) cacao
 • 240 ml amandelmelk
 • 2 tl honing
 • 1 banaan, fijngeprakt

Voor de topping

 • plakjes banaan
 • kokossnippers
BEREIDINGSWIJZE
 1. Meng alle ingrediënten in kom of jampot. Dek af en zet een nacht in de koelkast. Ga slapen.
 2. Spring de volgende ochtend uit bed, sprint naar de koelkast en haal je overnight oats eruit.
 3. Garneer met plakjes banaan en kokossnippers.

PS De vrolijke ontbijtspullen komen van PLUUM, lekkers en leuks 

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

6 reacties

 1. haha, moet erg lachen om je tekst. Zelf vind ik het erg grappig om te zien hoe overnight oats opeens een hype werd of is. Mijn vader at dit 30 jaar geleden al dagelijks als ontbijt voordat hij begon aan een harde dag werken op de kwekerij. Toen moest alleen niemand daar nog aan denken… en niks niet in de koelkast, gewoon lekker warm op het aanrecht laten staan en er ‘s ochtends een krantje bij pakken ;-) dus ja er is nog alle tijd om op de hype in te springen!

  • Haha. Zo, je vader was er vroeg bij! Komen wij 30 jaar later eens aanzettten met het idee dat we heel trendy bezig zijn. Haha. Eet hij het nog steeds? En jij? Ook fan?

 2. Simone

  Hahaha, geweldig en aanstekelijk verhaal, Emmelien. Voor de liefhebbers (of addicts) van Overnight Oats kan ik de facebookpagina ‘Dutch Queen of Overnight Oats’ van harte aanbevelen! Veel lekkere recepten en overnight oats addicts :)

 3. Marjan

  Vanochtend dit heerlijk ontbijt gegeten, geweldig. Mijn kinderen die geen havermout willen eten, waren best een beetje jaloers :-)

Volgend berichtKaneel Overnight Oats met Bosbessensaus