Chocolade Sinaasappelmousse Taartjes

Vouw een sinaasappelschilletje dubbel (met de oranje kant naar buiten), knijp er even flink in, en tada: er komt olie uit. En die ruikt me toch lékker: fris, zoet, fruitig, zonnig, vrolijk, warm. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er speciale perserijen bestaan waar ze een hele hoop sinaasappelschillen uitpersen om de geurige, geel-oranje vloeistof uit de oliekliertjes te pakken te krijgen. 200 kilo schilletjes levert 1 kilo olie op. Om de sinaasappelolie puurder dan puur te houden, wordt een koude persmethode gebruikt.

Wat je ermee doen kunt? Geloof erin of niet, maar essentiële sinaasappelolie kan een heilzame werking hebben op je lichaam en geest. Volgens aromatherapeuten werkt het spul stemmingsverbeterend, kalmerend, ontstekingsremmend, spijsverteringsbevorderend, huidverzachtend… Om maar even iets te noemen.

“Geloof erin of niet, maar essentiële sinaasappelolie kan een heilzame werking hebben op je lichaam en geest”

De toepassingen zijn talloos. Je kunt het (via een diffuser) inhaleren, direct aanbrengen op je huid (vermengd met een dragende olie) en (beperkt) oraal innemen. Óf doe een paar druppels als natuurlijke smaakmaker in je kooksels en baksels. Zoals in deze oppeppende chocolade-sinaasappelmousse taartjes bijvoorbeeld.

Let op: gebruik altijd een essentiële olie die 100% natuurlijk, zuiver en zonder enige (synthetische) toevoegingen is. Ikzelf ben fan van de Wild Orange-olie van het merk dōTERRA: ik gebruik het elke dag op wel 5 manieren.  


CHOCOLADE-SINAASAPPELMOUSSE TAARTJES

INGREDIËNTEN – VOOR 6 TAARTJES

Voor de taartschelpjes

 • 140 g rauwe, bruine amandelen
 • 7 Medjool-dadels, ontpit
 • snufje zout

Voor de vulling

 • 1 rijpe avocado, geschild en ontpit
 • 1 rijpe banaan, geschild
 • 4 el (rauwe) cacao
 • 2 el sinaasappelhoning
 • 2 el kokosolie, gesmolten
 • snufje zout
 • 4 druppels Wild Orange essentiële olie, bijv. van het merk dōTERRA

Voor de topping

 • rasp van een onbespoten sinaasappel
 • cacaonibs
BEREIDINGSWIJZE
 1. Doe voor de taartschelpjes de amandelen in een keukenmachine. Maal ze kort tot een grof meel. Voeg de dadels en het zout toe en laat de machine draaien tot het mengsel aan elkaar plakt. Verdeel het plakkerige deeg in zes evengrote balletjes.
 2. Bekleed zes taartvormpjes (van 5 cm doorsnede) met huishoudfolie. Doe een balletje deeg in een van de vormpjes, en verdeel het met je handen over de bodem en omhoog tegen de randen tot je een egaal taartschelpje hebt. Herhaal dit tot je alle vormpjes met het deeg bekleed hebt. Zet tot gebruik in de koelkast.
 3. Maak ondertussen de vulling. Doe de avocado, banaan, cacao, honing, kokosolie, zout en essentiële sinaasappelolie in een keukenmachine en pureer tot een dikke, romige crème.
 4. Haal de taartschelpjes uit de koelkast en vul ze met de chocolade-sinaasappelmousse. Strijk de vulling glad en bestrooi met sinaasappelrasp en cacaonibs. Doe de taartjes terug in de koelkast en laat ze minstens een uur opstijven.

De bordjes, het mes en servet zijn van Huisnummer 73.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtVijgentaartjes met Geitenkaasroom en Lavendel