Chocoladeflikken met Pul Biber

Waar ik ook ging eten in Istanbul, op tafel stond altijd wel een potje pul biber. Ofwel: Turkse chilivlokken, gemaakt van de aleppo-peper. Je strooit ze over je mezze, soep, pide, kebab, pilav – of wat je ook maar besteld hebt. Want volgens de Turken smaakt het bij alles. Ze laten het eigenlijk alleen bij het toetje aan de kant staan.

Een gemiste kans in sommige gevallen. Bij een chocoladetoetje bijvoorbeeld – chocolade en chilipeper is tenslotte een veelvuldig bewezen wauw-combinatie. Dus, doorbreek eens de Turkse eetgewoonten en sluit een Turks etentje af met een kopje Turkse thee en deze chocoladeflikken met pul biber.

“Volgens de Turken smaakt pul biber bij alles”


CHOCOLADEFLIKKEN MET PUL BIBER

INGREDIËNTEN
 • 100 g pure chocolade met minstens 70% cacao*
 • 50 g boter
 • pul biber (te koop in Turkse winkels)
BEREIDINGSWIJZE
 1. Breek de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en hang het boven een pan met water. De kom mag het water niet raken. Zet de pan op het vuur en breng het water langzaam tegen de kook aan. Verwarm de chocolade onder voortdurend roeren totdat alles gesmolten is. Voeg de in blokjes gesneden boter aan de gesmolten chocolade toe en roer tot een glad mengsel. Neem de kom van het vuur.
 2. Schep met een lepel wat chocolade op een vel bakpapier. Strijk het mengsel met de rug van de lepel glad in de vorm van een rondje. Herhaal dit tot alle chocolade op is.
 3. Garneer de flikken met wat pul biber. Laat afkoelen tot de flikken makkelijk van het bakpapier loslaten.

*Wil je suiker zoveel mogelijk vermijden of heb je een suikerintolerantie? Gebruik dan de chocoladereep van Vivani met 92% cacao. In de reep zitten slechts 3 ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter en kokosbloesemsuiker. Kokosbloesemsuiker is een ongeraffineerde suikersoort en heeft een lage glycemische index.

Chocoladeflikken met bul biber


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

1 reactie

 1. Hilly en Leo

  Dat heb je weer heel leuk………….. geflikt. Mmmm..
  Groetjes Hilly

Volgend berichtFoodblog Event: Zoet zonder Suiker