Een chocolademousse als toetje doet het altijd goed. Dat hij ook gezond kan zijn, bewijst dit recept. Onze romige, groene vriend de avocado zorgt voor een zijdezachte textuur, de banaan en dadels maken hem heerlijk zoet.
Schotel je de mousse voor aan eetgasten die de rauwe keuken maar 3x niks vinden? Houd je dan van de domme en doe net alsof je hem op z’n Frans gemaakt hebt – met très beaucoup techniek, boter, eieren en suiker. Wedden dat ze er vol in trappen?
CHOCOLADEMOUSSE
INGREDIËNTEN – VOOR 4 PERSONEN
1 rijpe avocado
1 rijpe banaan
6 Medjool-dadels, ontpit, geweekt in warm water, velletje eraf
3 el (rauwe) cacao
1 el water
snufje zout
Voor de garnering
(rauwe) cacao
cacaonibs
(zomer)fruit
BEREIDINGSWIJZE
Pureer alle ingrediënten voor de chocolademousse in een krachtige blender tot een gladde massa. Doe het mengsel in een schaal of kleine kommetjes en laat de mousse ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast.
Chocolademousse
Een chocolademousse als toetje doet het altijd goed. Dat hij ook gezond kan zijn, bewijst dit recept. Onze romige, groene vriend de avocado zorgt voor een zijdezachte textuur, de banaan en dadels maken hem heerlijk zoet.
Schotel je de mousse voor aan eetgasten die de rauwe keuken maar 3x niks vinden? Houd je dan van de domme en doe net alsof je hem op z’n Frans gemaakt hebt – met très beaucoup techniek, boter, eieren en suiker. Wedden dat ze er vol in trappen?
CHOCOLADEMOUSSE
INGREDIËNTEN – VOOR 4 PERSONEN
Voor de garnering
BEREIDINGSWIJZE
PS Ook lekker als ontbijt.
Het schaaltje is van Huisnummer 73.
♥ Volg m’n blog met Bloglovin’
Ook leuk:
Avocado Shake met Chocolade
Jamkoekjes met Amandelmeel
Frozen Yoghurt Bites
Mangosorbet
Volgend berichtWatermeloen Mocktail