Chocovember: Chocolade Avocado Smoothie

Oh jee! Alle chocoladeremmen zijn weer los. Lange tijd heb ik bijna geen reep aangeraakt, maar opeens is hij er weer: die onhoudbare drang naar zo ongeveer alles waar cacao in zit. Het is zelfs zo erg dat ik deze maand omdoop tot ‘chocovember’. Een maand lang alleen maar chocoladerecepten.

Daarna ben ik er vast wel even klaar mee. Hoewel. Deze romige chocolade avocado smoothie bevalt mij eigenlijk prima als dagelijks drinkontbijt. Hij bevalt mijn buren waarschijnlijk iets minder als ik ’s ochtends vroeg weer eens met een brommende keukenmachine in de weer ben. Sorry! Ik zei toch: een onhoudbare drang.

“Alle chocoladeremmen zijn weer los”


CHOCOLADE AVOCADO SMOOTHIE

INGREDIËNTEN – VOOR 2 GLAZEN
 • 1 rijpe banaan, bevroren
 • 1 rijpe avocado
 • 2 el (rauwe) cacao
 • 1 el hazelnootpasta (de variant met echt alléén hazelnoten)
 • 400 ml hazelnootmelk
 • snufje zout
BEREIDINGSWIJZE
 1. Meng in een blender of keukenmachine de banaan, avocado, cacao en hazelnootpasta. Voeg daarna de hazelnootmelk en het snufje zout toe. Blend tot alles goed gemengd is.
 2. Schenk de smoothie in glazen. Serveer meteen.

TIP: Leg een voorraadje diepvries bananen aan, zodat je op elk moment deze smoothie kunt maken. De bananen wel eerst even schillen, voordat je ze in de vriezer legt.


PS Het vrolijke papieren rietje komt van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

8 reacties

 1. Oeh wauw, leuke foto met dat rietje! Ik had ook een keer een mislukte poging gedaan met een avocado, maar dit recept ziet er lekker uit.

  • Emmelien

   Hey Maura,

   Ben ook helemaal fan van die rietjes. Ziet er meteen zo gezellig uit :-) En dit was ook mijn poging zoveel hoor. Haha. Maar uiteindelijk gelukt! En super lekker. Al zeg ik het zelf ;-)

   Groetjes,
   Emmelien

 2. SasKookt

  Ik ontdekte je blog toevallig toen ik op zoek was naar een recept voor avocadosmoothie. Mijn versie was echter nog niet zo geslaagd, want ik verving de hazelnootmelk door gewone melk en de hazelnootpasta door pindakaas. Geen goed idee!

  • Ow, wat jammer! :/ Maar je had net zo goed iets heel lekkers kunnen ontdekken :) Ga je nog een poging wagen?

 3. Hielco

  Ik heb toevallig gister ook bijna net zoiets gemaakt, met sojamelk een banaan en een avocado en 2 eetlepels rauwe cacaopoeder. Ik vond het heerlijk alleen kreeg feedback dat het zoeter moest, dus ik ga met vijgen of dadels het nog wat zoeter maken, of misschien kurkuma?

  iig waarom gebruik je bevroren bananen? is dit lekkerder dan niet bevroren?
  En het snufje zout zou ik ook niet snel aan denken.
  Ik ga deze ook uitproberen!

  • Hoi Hielco,

   Da’s zeker toevallig! Ik zou wat honing gebruiken om het extra te zoeten. Voor 2 glazen lijkt mij 1 eetlepel wel voldoende. Maar smaken verschillen, dus je kunt er natuurlijk zoveel of zo weinig bij doen als je wilt :-)

   Door een bevroren banaan wordt de smoothie extra romig en koud. Een beetje te vergelijken met het bolletje vanille-ijs in een milkshake :-) En het zout haalt de chocoladesmaak wat meer naar boven.

   Leuk dat je mijn recept ook gaat uitproberen! Hoor natuurlijk graag wat je ervan vond :-)

   Groetjes,
   Emmelien

Volgend berichtChocovember: Hot Cocoa Mix