Chocovember: Hot Cocoa Mix

Brrrr. Het begint nu toch echt wel fris te worden. En, koud buiten = warme chocolademelk binnen. Niks geen opgewarmde choco uit een pak – dat is altijd zo’n domper – maar loeihete melk met een homemade hot cocoa mix van cacaopoeder, kokosbloesemsuiker, vanille en zout.

De hoeveelheden hieronder zijn voor 1 persoon, maar laat je vooral niet tegenhouden om het recept te vertiendubbelen. Voor in de voorraadkast óf om aan een heel lief iemand cadeau te geven.

“Niks geen opgewarmde choco uit een pak – dat is altijd zo’n domper”

Hot Cocoa Mix Gift


HOT COCOA MIX

INGREDIËNTEN – VOOR 1 PERSOON
  • 2 el (rauwe) cacaopoeder
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • klein stukje (ongeveer 2 cm) van een vanillestokje, opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
  • snufje zout
BEREIDINGSWIJZE
  1. Meng de cacaopoeder, kokosbloesemsuiker, vanillezaadjes en zout in een kommetje goed door elkaar en klaar is de mix.

Voor een kop dampende chocolademelk: doe de hot cocoa mix in een grote mok. Giet er een scheutje melk naar keuze (koe, geit, plantaardig) bij en roer tot een papje. Schenk er daarna al roerend met een garde hete melk op. Ik gebruik zo’n 300 ml.


PS Die übercoole schaar komt van PLUUM lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

6 reacties

  1. Oeh wat lekker en klinkt gezond zo van alles vrij. Als je dan sojamelk gebruikt issie helemaal lactose en zuivelvrij. De schaar is inderdaad heel cool.

    • Leuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Vind die kokosbloesemsuiker echt een uitvinding. Is daardoor toch meteen een stuk gezonder. Mocht je de cacao mix niet zoet genoeg vinden, kun je natuurlijk altijd wat extra van de suiker toevoegen. Enjoy!

Volgend berichtChocovember: Dé Raw Brownies