Citroenijs met Cava

Een glaasje alcohol zal je mij bijna nooit horen bestellen. Behalve in Spanje. Daar ontpop ik opeens tot een vervend tinto de verano-drinker. Ik drink het spul praktisch de hele dag door; bij de lunch, bij de borrel, bij het avondeten. Soms brengt de ober me een glas, meestal een hele kan. De tinto wijs ik aan als schuldige; moet hij maar niet zo makkelijk weg te slobberen zijn.

Toen ik pas voor een tripje in Malaga was, schoot mijn alcoholinname nog eens extra omhoog door een nieuwe ontdekking: sorbete de limón al cava. Vertaling: citroenijs met cava. Een soort van scroppino, maar dan op z’n Spaans. Ik dronk hem voor het eerst in restaurant ‘La Moraga’ van de bekende en veelbelovende Andalusische kok Dani García. Je hoeft geen profi chef te zijn om zijn dessert na te maken. Citroenijs en cava door elkaar kloppen, en opdrinken maar. ¡Olé!

“Een soort van scroppino, maar dan op z’n Spaans. Olé!”


CITROENIJS MET CAVA

INGREDIËNTEN – VOOR 8 GLAZEN
  • 1 liter citroenijs
  • 500 ml cava, gekoeld
  • 1 onbespoten citroen
BEREIDINGSWIJZE
  1. Zet de champagneglazen een paar uur van tevoren in de koelkast.
  2. Snijd de citroen in 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in. Klop de cava (met de hand, een mixer of een blender) met het citroenijs tot een homogene massa.
  3. Schenk het in glazen en steek een citroenschijfje op elk glas. Serveer direct: als cocktail, als dessert, als…

PS De theedoek en rietjes komen van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtMasala Chai Havermout met Peer