De Tuin van de Smid

Niks mis mee hoor, met die Leidse binnenstad, maar soms wil je gewoon even de stadse drukte ontvluchten en je begeven tussen wuivend gras en ander groen. Spring in zo’n geval op de fiets, en trap jezelf, met de wind in je haren, naar de Tuin van de Smid – een theehuis middenin polderpark Cronesteyn.

Zodra je door het houten klaphek het erf oploopt, ben je de stad spontaan vergeten. Tientallen kippen lopen je onder de voeten, verdwaalde hooislierten uit de hooischuur dwarrelen in de lucht, een schaap ligt te luieren onder de pingpongtafel, het grasterras staat vol strandstoelen, en als je wilt, kun je ook nog zwaaien en zweven op een schommel. En dat alles omringt door de natuur van de polder.

Naast al het buitenvertier is er natuurlijk ook nog het theehuis zelf. Bij de Tuin van de Smid is bijna al het eten en drinken wat de open keuken uitkomt biologisch, en waar mogelijk ook lokaal. Kaas van melk uit het Groene Hart, appeltaart van appels uit de appelgaard van landgoed de Olmenhorst… Na een middagje in en om het theehuis voel je je vast weer een stuk dichterbij de natuur.


De Tuin van de Smid, Park Cronesteyn, Polderpad 8, Leiden, detuinvandesmid.nl
Voor koffie, thee, taart, high tea, lunch, borrel en buitenspelen


 

Entree erf De Tuin van de Smid

Walnotenboom De Tuin van de Smid

Schommel De Tuin van de Smid

Hooizolder De Tuin van de Smid

Hooischuur De Tuin van de Smid

Theehuis De Tuin van de Smid

Bar theehuis De Tuin van de Smid

Citroen-gemberthee De Tuin van de Smid

Taart theehuis De Tuin van de Smid

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtLot en de Walvis