Francobolli

‘Een espresso macchiato. Komt eraan! Kaartje erbij? Met een postzegel?’ Bij koffiezaak Francobolli kun je al nippend aan een Italiaans bakkie een ansichtkaart kopen, schrijven én laten versturen op de dag dat jij dat wilt.

Het werkt zo. De wanden hangen vol met kaartenrekken waar je een passend kaartje kunt uitzoeken voor je lief, mams, bestie, of wie dan ook. Er is van alles. Kaarten met zonnebloemen, roze flamingo’s, gespierde mannen, en met teksten zoals ‛Zwemdiploma gehaald’ en ‛Attack of the 50ft. woman’.

Keuze gemaakt? Dan is het schrijven geblazen. Je wordt daarbij niet afgeleid door muziek, want die staat nooit aan. De bardames plakken een francobollo (Italiaans voor postzegel) op je kaart en stoppen hem op een door jouw gekozen datum (Valentijnsdag, de verjaardag van je oma…) in de enorme verzendwand met vakjes voor alle 365 dagen van het jaar. Wanneer de datum aangebroken is, doen diezelfde bardames je kaart op de post. Is dat handig of wat?

Ondertussen bestel jij gewoon nog een broodje of brownie, en kijk je door de grote ramen naar de mensen die voorbij lopen, fietsen, brommeren of varen.


N.B.: Helaas, Francobolli is inmiddels gesloten.
Francobolli, Apothekersdijk 38, Leiden, francobolli.nl
In de zomer zit je op rode en groene stoeltjes aan het water.
Voor koffie, thee, broodjes, taart, ansichtkaarten en postzegels.


Counter Francobolli

Zitjes Francobolli

Uitzicht Francobolli

Kaartenrek Francobolli

Thee met een kaartje Francobolli

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtMamie Gourmande