Mamie Gourmande

Francofielen opgelet! Bij Mamie Gourmande is het net alsof je in een boulangerie in Frankrijk bent. De geur van verse, knapperige baguettes die je neus binnendringt. De delicate zoetigheden die je laten kwijlen voor de vitrine. De Franse woorden op de handgeschreven productkaartjes die je hakkelend of vloeiend uitspreekt als je aan de beurt bent. En ja, ook de wachtrij tot buiten de winkel waar je op zaterdagmiddag geduldig in gaat staan.

Hoe Frans wil je het hebben? Hoe kan het ook anders, met een bakker die geboren is in Bretagne, zijn zaak heeft vernoemd naar zijn Bourgondische oma, en met Frans meel en Franse boter werkt.

Kun je niet kiezen, of durf je alleen de makkelijk uit te spreken lekkernijen te bestellen… maakt niet uit, alles smaakt hier très bon. De quiches, brioches, pains au chocolat, madeleines, macarons, éclairs, tartelettes, cannelés, huisgemaakte confituren… Mmm, douce France.

Blijf vooral oefenen op de uitspraak van de croissants aux amandes, want die móet je een keer geproefd hebben. Ja, dat móet ja. Hoeveel de bakker er bakt en wanneer ze uit de oven komen, is altijd de grote vraag. Dus als je ze ziet liggen, grijp je kans, meteen bestellen.

Kun je niet tot thuis wachten met opeten? Buiten, op de stoep voor de boulangerie staan tafeltjes en stoeltjes waar je even kunt zitten om het lekkers op te peuzelen. Want lopend eten, dat doen de Fransen niet. Op zaterdag zit je er gezellig tussen de marktkramen.


Mamie Gourmande, Gangetje 14, Leiden, mamie-gourmande.nl
Voor brood, patisserie en vers belegde baguettes


Croissants aux amandes

Croissants pur beurre

Patisserie

Bakkersfiets Mamie Gourmande

Gevel Mamie Gourmande

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtBatavia Dutch Coffee