Van de Leur Leiden

Glaasje prik? Ontbijtje? Kopje koffie of thee? Iets zoets? Je kunt het allemaal krijgen bij Van de Leur, maar dan wel net ff anders. Zo bubbelt hier Curiosity Cola en Rose Lemonade van Fentimans in je glas, ontbijt je met Engelse pap van MOMA!, nip je aan een loeihete Flat White of London Fog, en hap je in reuzekoeken. Niks geen geijkt gedoe dus, en je zit er ook nog eens heel leuk.

Van de Leur huist in rijksmonument ‛de Goliath’, aan de Breestraat, recht tegenover het stadhuis. Dat plafond, dat glas-in-lood, die gang! Het pand ademt de sfeer van vroegere tijden, maar dan wel ingericht met stoere fauteuils, hippe spinvormige hanglampen en knalroze geluidsspeakers. Old meets new. 

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, worden je zintuigen ook nog eens kunstzinnig en muzikaal geprikkeld: aan de wanden hangen wisselende kunstexposities, en je luistert naar toffe muziek die wordt afgespeeld op audio-apparatuur van Van de Leur Audio. Jawel, want bij Van De Leur maken ze naast hun eigen zuurdesembrood en croissants ook audio design. Val je niet voor het eten van Van de Leur, dan is het wel voor het sfeertje.


N.B.: Helaas, Van de Leur is inmiddels gesloten.
Van de Leur Leiden, Breestraat 117, Leiden, vandeleurleiden.nl
Voor ontbijt, lunch, borrel, avondeten (do. t/m zo.), zoetigheden en audio
(Pssst, er is ook een goed verstopt terras met steigerhouten meubels)


Gang Van de Leur

Huiskamer Van de Leur

Lange tafel Van de Leur

Menu Van de Leur

Collectie frisdranken Van de Leur

Baristas Van de Leur

Gevel Van de Leur

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtDe Tuin van de Smid