Energieballetjes met Pindakaas en Cacaonibs

De inhoud van een handtas vertelt veel over een vrouw, zo schijnt. Wat mijn tasinhoud over mijn persoonlijkheid zou onthullen, geen idee.

Iets wat zeker zou opvallen, is de hoeveelheid snacks die tussen mijn sleutels, portemonnee en lippenbalsem rondslingert. Een appel, een pakje crackers, een zakje nootjes… ik heb gewoon graag wat te eten binnen handbereik voor als ik een knagend hongergevoel voel opkomen. En geloof me: wanneer dat gebeurt moet er snel wat voedsel in, want ik ben typisch zo’n vrouw die sacherijnig wordt als ze te lang niet eet.

“Ik ben typisch zo’n vrouw die sacherijnig wordt als ze te lang niet eet”

Een favoriete new arrival in mijn handtas zijn mijn zelfgemaakte energieballetjes met pindakaas en rauwe cacaonibs. Ze happen makkelijk weg, stillen mijn trek meteen (aan twee of drie heb ik al genoeg) en, ook niet onbelangrijk, ze verzwaren het gewicht van mijn tas niet tot nauwelijks.


ENERGIEBALLETJES MET PINDAKAAS EN CACAONIBS

INGREDIËNTEN – VOOR ONGEVEER 20 BALLETJES
 • 10 Medjool dadels, ontpit
 • 125 g pindakaas (liefst een bio-pindakaas waar 99% pinda’s en een snufje zout in zit)
 • 90 g havervlokken
 • 1 el honing
 • snufje zout
 • 2 el rauwe cacaonibs
 • (rauwe) cacao
BEREIDINGSWIJZE
 1. Doe de dadels in een keukenmachine en mix tot een kleverige pasta. Dit kan een paar minuten duren. Voeg de pindakaas, havervlokken, honing en zout toe en maal tot het lijkt op een kruimelig deeg. Kneed met je handen de cacaonibs er gelijkmatig doorheen.
 2. Wikkel het mengsel in huishoudfolie en leg 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
 3. Haal uit de koelkast, verdeel in 20 gelijke stukjes (ongeveer een theelepel per stuk) en rol er in je handpalm balletjes van.
 4. Strooi de cacao in een diep bord en rol de balletjes erdoorheen.
 5. Bewaar in de koelkast en neem er steeds een paar mee voor onderweg.

PS De spulletjes komen van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtVijgen Tijm Tartelettes