Frozen Yoghurt Bites

Is groter en meer altijd beter? Nu ons leven kleiner is geworden, lijken we massaal – eindelijk – te beseffen dat het juist de kleine dingen zijn die er toe doen. Of deze mindset het nieuwe normaal wordt, of dat we na corona die overtreffende trap weer gaan oprennen, wie zal het zeggen. Hoe dan ook: de kleine geluksmomentjes in ons leven hebben nu een flinke upgrade gekregen.

Klein geluk
Wat fijn is: je hoeft de deur niet uit voor het vinden van dat kleine geluk. Het bevindt zich vaak recht voor je neus en toont zich vooral in het alledaagse. De zon die door de ramen schijnt. De geur van verse koffie. Je lievelingsshirt. Een appje van een vriend(in). En ga zo maar door. Je moet het alleen even zien en erbij stilstaan. Op een gegeven moment kom je in de modus dat je steeds meer kleine dingen ziet waar je blij van wordt. Ook en juist ‘onnuttige‘ en ‘onvolwassen’ dingen. Sterker nog: haal het kind in jezelf weer naar boven.

Kliederen met yoghurt
Wat dacht je bijvoorbeeld van ongegeneerd kliederen met yoghurt? Frozen yoghurt bites lenen zich daar fantastisch voor. Giet een laagje yoghurt in een schaal, bestrooi met allerlei toppings, zet 3 à 4 uur in de vriezer en snijd de plak in grove stukken. Geluksbonus: met dit basisrecept kan je eindeloos variëren. Gebruik je eigen favoriete smaken, want iedereen wordt tenslotte blij van andere kleine dingen.

Je eet de frozen yoghurt bites ijskoud, zo uit het vuistje. Als ontbijt, toetje of tussendoortje. Niks groots, ‘gewoon‘ iets kleins.


FROZEN YOGHURT BITES

INGREDIËNTEN *
 • 400 ml volvette Griekse yoghurt (tip: de Coco Greek Style van Abbot Kinney’s)
 • 1 el honing
 • 1 klein handje frambozen
 • 1 klein handje grofgehakte amandelen
 • 1 klein handje grofgehakte pure chocolade
 • een paar gedroogde rozenblaadjes
 • ovenschaal of bakvorm

* Je kan eindeloos variëren met de toppings, kies wat je lekker vindt.

BEREIDINGSWIJZE
 1. Bekleed de schaal met bakpapier.
 2. Meng de honing door de yoghurt. Giet en verdeel de yoghurt in de met bakpapier beklede schaal. Zorg dat de laag niet te dik is – ongeveer een halve tot een hele centimeter.
 3. Bestrooi de yoghurt met de frambozen, amandelen, chocolade en gedroogde rozenblaadjes. Of met jouw eigen favoriete toppings.
 4. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet hem 3 à 4 uur (of een hele nacht) in de vriezer om de yoghurt te laten opstijven.
 5. Haal de schaal uit de vriezer, haal de yoghurtplak eruit en snijd met een scherp mes in grove stukken. Serveer meteen. De frozen yoghurt bites blijven 2 maanden goed in een luchtdichte zak of bak in de vriezer.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

Volgend berichtJamkoekjes met Amandelmeel