Gepofte Rijst Repen

Als ik tussen de maaltijden door (lekkere) trek krijg, grijp ik vaak naar een rijstwafel belegd met een lik pindakaas en een kneep honing. Laatst raakte ik al rijstwafel etend geïnspireerd en bedacht ik deze gepofte rijst repen. Ze hebben dezelfde killer combi van gepofte rijst, pindakaas en honing, maar zijn wat spannender door de extra smaakmakers en andere look. Speciaal voor iedereen die zo’n simpel belegde rijstwafel maar saai en gewoontjes vindt.


GEPOFTE RIJST REPEN

INGREDIËNTEN – VOOR 12 STUKS
  • 6 el honing
  • 6 el pindakaas met zeezout
  • snuf kaneelpoeder
  • 50 g gepofte rijst
  • 75 g rozijnen
  • 20 g gedroogde appel, in stukjes
BEREIDINGSWIJZE
  1. Bekleed een bakvorm (15×15 cm) met bakpapier.
  2. Breng de honing in een middelgrote pan op laag vuur aan de kook. Laat ongeveer 2 minuten zacht doorkoken en haal van het vuur. Meng direct met een spatel de pindakaas en het kaneelpoeder erdoor. Doe de gepofte rijst, rozijnen en gedroogde appel erbij. Roer goed door elkaar.
  3. Handel nu snel. Schep het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en druk het stevig aan met de spatel, zodat de repen compact worden. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om hard te laten worden.
  4. Haal de plak met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd met een scherp mes in gelijke vierkantjes. Bewaar luchtdicht in de koelkast.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtTahini Koekjes met Oranjebloesemwater