Dit recept bewijst maar weer eens dat je ook zonder Zeeuwse bloem, lichtbruine basterdsuiker en oven een gouwe, ouwe gevulde speculaas kunt maken.
GEVULDE SPECULAAS
INGREDIËNTEN – VOOR 16 VIERKANTJES
Voor het speculaasdeeg
300 g amandelmeel
6 Medjool-dadels, ontpit
20 g speculaaskruiden
snufje zout
2 el ahornsiroop
2 el water
Voor de amandelspijsvulling
300 g amandelmeel
rasp van een halve onbespoten citroen
2 el honing
4 el water
Als garnering
amandelschaafsel, geroosterd
BEREIDINGSWIJZE
Doe alle ingrediënten voor het speculaasdeeg in een keukenmachine en mix tot een deeg. Maak er een bal van, verpak in huishoudfolie en laat 1 tot 2 dagen rijpen in de koelkast.
Doe alle ingrediënten voor de amandelspijs in een kom en roer goed door. Maak er een bal van, verpak in huishoudfolie en laat 1 tot 2 dagen rijpen in de koelkast.
Bekleed een vierkante vorm (24 x 24 cm) met huishoudfolie.
Verdeel het speculaasdeeg in twee helften. Rol het eerste deel uit tot een vierkant en bekleed er de bodem van de vorm mee. Verdeel de amandelspijs over het deeg. Rol nu het tweede deel speculaasdeeg uit en leg dit bovenop de spijs.
Bestrooi met wat amandelschaafsel. Snijd in vierkantjes.
Gevulde Speculaas
Dit recept bewijst maar weer eens dat je ook zonder Zeeuwse bloem, lichtbruine basterdsuiker en oven een gouwe, ouwe gevulde speculaas kunt maken.
GEVULDE SPECULAAS
INGREDIËNTEN – VOOR 16 VIERKANTJES
Voor het speculaasdeeg
Voor de amandelspijsvulling
Als garnering
BEREIDINGSWIJZE
♥ Volg m’n blog met Bloglovin’
Ook leuk:
Frozen Yoghurt Bites
Dadels met Amandelpasta en Kaneel
Vijgenrepen met Anijs en Amandelen
Perennotentaartjes met Granaatappelpitjes
Volgend berichtTeff Koekjes