Er zijn twee kampen onder de popcorneters. Kamp Zoet en Kamp Zout. Ze staan lijnrecht tegenover elkaar en lijken elkaar maar niet te willen begrijpen. Deze gezouten chocoladepopcorn heeft de intentie om de twee kampen iets dichter bij elkaar te brengen. Wie weet gaan ze zelfs inzien dat zoet en zout juist heel goed samen gaan.
GEZOUTEN CHOCOLADEPOPCORN
INGREDIËNTEN
1 el kokosolie
75 g pofmaïs
80 g pure chocolade van 75% cacao*, fijngehakt
zeezout, naar smaak
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de kokosolie in een pan met dikke bodem. Om te testen of de olie heet genoeg is, kun je al een paar maïskorrels in de pan doen. Als je die hoort poppen, kan de rest erin.
Schep de maïskorrels erbij, doe meteen de deksel op de pan, zet het vuur iets lager, en wacht tot je de popcorn hoort poppen. Schud de pan regelmatig om te voorkomen dat de popcorn verbrandt. Zet het vuur uit als je bijna geen korrel meer hoort poppen.
Til voorzichtig de deksel van de pan en schep de warme popcorn over in een kom of bak.
Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de gesmolten chocolade door de popcorn, bestrooi met zeezout, en laat de chocolade hard worden. Zet eventueel even in de koelkast om de chocolade sneller te laten stollen.
* Ik gebruik altijd een reep waar alleen kokosbloesemsuiker als zoetstof in zit.
Gezouten Chocoladepopcorn
Er zijn twee kampen onder de popcorneters. Kamp Zoet en Kamp Zout. Ze staan lijnrecht tegenover elkaar en lijken elkaar maar niet te willen begrijpen. Deze gezouten chocoladepopcorn heeft de intentie om de twee kampen iets dichter bij elkaar te brengen. Wie weet gaan ze zelfs inzien dat zoet en zout juist heel goed samen gaan.
GEZOUTEN CHOCOLADEPOPCORN
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
* Ik gebruik altijd een reep waar alleen kokosbloesemsuiker als zoetstof in zit.
♥ Volg m’n blog met Bloglovin’
Ook leuk:
Kaneel-Cayenne-Popcorn
Volgend berichtGevulde Speculaas