Havermout Banaan Koekjes

Heb je een overrijpe banaan over waar je vanaf wilt? Niet weggooien! Samen met een handvol havermout tover je hem binnen een handomdraai om tot een stapel heerlijke, gezonde havermout banaan koekjes. Knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen.

Met dit basisrecept kun je naar hartenlust improviseren en experimenteren. Met specerijen, noten, zaden, gedroogd fruit…

Inspiratie nodig? Een magische combinatie bij de zoete bananensmaak: kardemom en pure chocolade. Alsof die achtergebleven gespikkelde banaan dat duo wel moest ontmoeten.


HAVERMOUT BANAAN KOEKJES

INGREDIËNTEN – VOOR 4 GROTE OF 8 KLEINE KOEKJES
  • 1 grote, overrijpe banaan
  • 100 g (glutenvrij gecertificeerde) havermout
  • snufje zout
  • 1/4 tl kardemom (optioneel)
  • 25 g pure chocolade, grof gehakt (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de banaan en doe hem in een kom. Prak de banaan tot moes. Voeg de havermout, het zout en de kardemom toe en meng goed.
  3. Laat 10 minuten staan zodat de havermout zachter wordt en de smaken intrekken. Doe daarna de grof gehakte chocolade erbij en meng een laatste keer.
  4. Verdeel het beslag met je handen in 4 of 8 porties. Gebruik 2 eetlepels van het beslag voor een groot koekje en 1 eetlepel voor een klein koekje. Vorm er op de bakplaat mooie rondjes van.
  5. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
  6. Je kunt de koekjes 3 tot 5 dagen bewaren in een luchtdicht afsluitbare trommel op kamertemperatuur.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer