Heimwee naar Tinto de Verano

Gister had ik er weer eens last van. Dat lege, onbestemde gevoel in mijn buik. Veroorzaakt door een plotseling opkomende heimwee naar Málaga – de zonnige Andalusische havenstad waar ik een half jaar lang een trotse inwoonster was.

Op zondagmiddag hadden we zo ons eigen ritueel. We trokken nog half slaperig de deur van ons appartement aan Calle Juan de Candarrera achter ons dicht en zetten er flink de pas in. ¡Venga niña! Op naar de 7 kilometer verder liggende wijk El Palo. Niet om daar op het gelijknamige strand te liggen bruinbakken, maar om bij één van de lokale visrestaurantjes met gegarandeerd zeezicht een paar borden vol verse vis en een paar glazen vol tinto de verano te scoren.

Warme zonnestralen op onze kruin, zilte zeelucht in onze neus, vrolijk geklets van luidruchtige Malagueños in onze oren, en plakkerige zandkorrels op onze blote voeten. We bleven vaak uren eten en genieten op het terras, en slenterden dan helemaal loom en rozig over de boulevard weer terug naar huis.

“Gelukkig zijn rode wijn en citroenlimonade zo in huis gehaald en zat ik uno, dos, tres aan een heimwee temmende tinto de verano te nippen”

Niet zo gek toch, dat ik daar op een druilerige Hollandse zondag naar terug verlang? Gelukkig zijn een fles rode wijn en citroenlimonade zo in huis gehaald en zat ik uno, dos, tres aan een heimwee temmende tinto de verano te nippen. ¡Salud!

Kan tinto de verano


TINTO DE VERANO

INGREDIËNTEN – VOOR 1 LITER
 • 500 ml Spaanse rode wijn
 • 500 ml citroenfrisdrank, gekoeld
 • ½ citroen, in schijfjes
 • ijsklontjes
BEREIDINGSWIJZE
 1. Schenk de rode wijn en citroenfrisdrank in een glazen kan. Meng goed met een houten lepel.
 2. Doe er de citroenschijfjes en ijsklontjes bij en schenk in glazen.
 3. Neem een gulzige slok en waan je even onder de Spaanse zon.

Glas tinto de verano


PS De stofjes en glazen zijn van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

4 reacties

 1. Wauw ik krijg er zelfs heimwee van hoe mooi je het omschrijft. Moet geweldig zijn geweest. Spanje is sowieso geweldig. Wel heel herkenbaar het heimwee gevoel, voor mij naar Australië. Als je dan hier zit op zo’n druildag wil ik zo graag terug. Ik ga je tinto de verano eens maken! En dan gewoon een bord vis erbij :)

  • Tja, af en toe steekt die heimwee gewoon weer de kop op. Blijft toch een beetje je tweede thuisland. Dat zal jij dan als geen ander herkennen. Waarschijnlijk helemaal als Masterchef Australia op tv is. Hahaha. Tinto de verano met vis is echt zooo lekker. Wij bestelden altijd van alles: merluza, pescaíto frito, gambas. Mocht je ooit naar Malaga gaan, dan is het visrestaurant El Tintero echt een aanrader! Je weet niet wat je meemaakt daar. Ik vergelijk het altijd met de lopende band van een sushibar, maar dan van levende, rondrennende, schreeuwende Spaanse obers :-D

 2. Klinkt als een geweldige tijd! Ik ga je Tinto de Verano binnenkort zeker eens maken! Heel toevallig eten we volgende week spiering, dat zijn allemaal van die kleine gefrituurde visjes. Denk dat het daar prima bij smaakt!!

  • Dat was het zeker :-) Leuk dat je de tinto gaat maken! Bij spiering smaakt het vast heerlijk! Wij aten er ook vaak gefrituurde visjes bij. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Geniet ervan!

Volgend berichtCranberry Amandel Tulbandcake