Jamkoekjes met Amandelmeel

Zin om koekjes te bakken, maar geen zin in een uitje naar de supermarkt om de benodigde boodschappen te scoren? Wel zo handig als je dan een koekjesrecept paraat hebt waarvoor je de ingrediënten zo uit je voorraadkast en vriezer trekt. Een recept als deze bijvoorbeeld: jamkoekjes met amandelmeel. Makkelijke én lekkere én gezonde koekjes vol lang houdbare producten. Check wat je in huis hebt en bakken maar!


JAMKOEKJES MET AMANDELMEEL

INGREDIËNTEN

Voor de frambozenjam

  • 250 g bevroren frambozen
  • 1,5 el ahornsiroop
  • 1,5 el chiazaad

De hoeveelheid jam is meer dan je nodig hebt voor de koekjes. Geeft niks, want hij is ook heerlijk door de yoghurt, op pannenkoeken, over een bolletje ijs

Voor het koekjesdeeg

  • 200 g amandelmeel
  • 60 ml gesmolten kokosolie
  • 60 ml ahornsiroop
  • zaadjes van 1 vanillestokje
  • snufje zout
BEREIDINGSWIJZE
  1. Begin het liefst een dag van tevoren, zodat de jam goed kan afkoelen en het koekjesdeeg goed kan rijpen.
  2. Maak de jam. Breng de frambozen met de honing in een pannetje aan de kook. Draai het vuur laag en laat ongeveer 5 minuten zacht koken tot de frambozen stuk gekookt zijn, roer regelmatig. Voeg het chiazaad toe en roer goed door. Laat onder regelmatig roeren nog 20 minuten zacht doorkoken.
  3. Haal de pan van het vuur en laat de jam afkoelen. Tijdens het afkoelen dikt de jam nog in. Schep in een gesteriliseerde glazen pot en bewaar in de koelkast. De jam blijft tot 1 week goed.
  4. Meng voor het koekjesdeeg alle ingrediënten in een mengkom door elkaar tot het een plakkerig deeg is. Kneed het met je handen tot een bal. Verpak de deegbal in huishoudfolie en laat deze 30 minuten tot 24 uur in de koelkast rijpen.
  5. Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Haal de deegbal uit de koelkast. Rol in je handpalmen 12 balletjes van het deeg. Gebruik 1 eetlepel van het deeg per balletje. Leg de deegballetjes op de bakplaat en druk met je duim of met de bolle achterkant van een theelepel een kuiltje in het midden van de deegballetjes. Het is niet erg als het deeg scheurt. Waar het scheurt, kun je met je vingers voorzichtig aanduwen. Schep in elk kuiltje een beetje jam.
  7. Bak 10 minuten in de oven tot de koekjes licht goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat op de bakplaat helemaal afkoelen. In een lichtdicht afsluitbare trommel op kamertemperatuur blijven de koekjes 3 tot 5 dagen goed.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtGepofte Rijst Repen