Kersen Espresso Smoothie met Amandelmelk

Normaal schreeuwt mijn maag zo’n 6 keer per dag om iets te eten, maar met dit warme weer laat hij weinig van zich horen. Eigenlijk hoor je braaf naar je lichaam te luisteren, maar nu heeft hij vette pech. Geen honger? Jammer voor je joh! Er moet toch echt wat voedsel naar binnen. Straks ga ik nog van mijn stokje.

Smoothies blijken mijn redders in de warmte. Ik gooi van alles in mijn blender en mix het tot een voedzame, energiegevende, verkoelende, drinkbare maaltijd. Deze kersen espresso smoothie met amandelmelk vind ik heerlijk als ontbijt en door de cafeïneshot word ik meteen goed wakker – klaar voor weer een zomerse dag met eetlustverminderende temperaturen.

“Smoothies blijken mijn redders in de warmte”


KERSEN ESPRESSO SMOOTHIE MET AMANDELMELK

INGREDIËNTEN – VOOR 2 GLAZEN
  • 350 ml koude amandelmelk*
  • 250 g bevroren kersen, zonder pit**
  • 1 bevroren rijpe banaan, in stukjes***
  • ½ tl instant espressopoeder
BEREIDINGSWIJZE
  1. Mix in een blender of keukenmachine alle ingrediënten tot een samenhangende drank.
  2. Schenk de smoothie in 2 hoge glazen.

* Check dit how to make nut milk-filmpje voor DIY-amandelmelk-instructies.

** Diepgevroren kersen vind je in doosjes in het diepvriesvak van de supermarkt. Of haal verse kersen op de markt of bij de groenteboer en leg ze zelf in de vriezer. Wel eerst even goed wassen en ontpitten.

*** Leg een voorraadje bananen in de vriezer aan, zodat je op elk moment een smoothie in elkaar kunt draaien. Pel wat bananen, snijd ze in 4 stukken en leg ze in diepvrieszakken in het vriesvak.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtSchuimige Amandel-Rozenblaadjes-Kardemommelk