Kersencake met Kokos Koffie Room

Als jarige job in huize Smit mocht je zelf uitkiezen wat je op je verjaardag wilde eten. Al ver voor de grote dag pijnigde ik mijn hersens met het bedenken van mogelijke opties. De opwinding was groot; er viel zoveel te kiezen. Gek genoeg kan ik me niet eens herinneren waar ik mijn ouders dan uiteindelijk om vroeg. Veranderde mijn lievelingseten naarmate ik ouder werd? Of zette ik mijn tanden ieder jaar in hetzelfde verzoekgerecht?

Hoewel ik nu dag in dag uit zelf kan kiezen wat ik wil eten, en ik op mijn verjaardag zelf achter de potten en pannen sta; mijn verjaardagseten kies ik nog steeds met zorg uit. Want een nieuw levensjaar beginnen met slecht eten, dat belooft niet veel goeds.

Nog maar een paar weekjes en dan is het weer zover. Ik weet nu al dat ik ga ontbijten met deze kersencake met een flinke klodder kokos-koffie-room en, welja, een x-aantal brandende verjaardagskaarsjes. Nu alleen de lunch en het avondeten nog bedenken.


KERSENCAKE MET KOKOS KOFFIE ROOM

INGREDIËNTEN – VOOR 1 CAKE

 • 250 g kersen, ontpit en door de helft gesneden
 • 400 g amandelmeel
 • 1/2 tl baking soda
 • snufje zout
 • 3 eieren
 • 120 ml ahornsiroop
 • 120 ml gesmolten kokosolie
 • zaadjes van 1 vanillestokje

Voor erbij

 • 200 ml zuivelvrije kokosyoghurt (de variant zonder suiker)
 • 3 à 4 el koude koffie
 • kersen
BEREIDINGSWIJZE
 1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm doorsnede met bakpapier en smeer de wand in met wat gesmolten kokosolie. Leg de kersen, met de snijkant naar boven, op de bodem van de springvorm.
 2. Maak het cakebeslag. Doe amandelmeel, baking soda en zout in een grote mengkom. Klop in een andere kom de eieren, ahornsiroop, kokosolie en vanillezaadjes door elkaar. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en klop het geheel tot een glad beslag.
 3. Schep het beslag in de taartvorm, bovenop de kersen, en draai de vorm rond om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak de taart in 40 tot 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Hij is gaar als een prikker, die je in het midden van de taart gestoken hebt, er schoon uitkomt. Laat de taart even rusten.
 4. Steek een mes tussen de wand van de vorm en de taart en draai de vorm rond. Keer de taart voorzichtig ondersteboven om, zodat de kersen bovenaan komen. Laat afkoelen.
 5. Roer de koude koffie door de kokosyoghurt.  Zet weg in de koelkast.
 6. Snijd de taart in stukken en serveer met een klodder kokos-koffie-room. Geef er wat verse kersen bij.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtGegrilde Ananas met Dropplant