Koekjes en Taartjes, Hoe Het Allemaal Begon

Ik ben drie jaar en lig vredig te slapen in een hangmatje voorin de kampeerbus van mijn ouders. Plotseling hoor ik geritsel. Ik ben nog maar net op de wereld, maar dit geluid herken ik uit duizenden. Mijn vader en moeder zijn iets van plan. Ik steek mijn hoofd door de gordijntjes en met mijn beperkte woordenschat probeer ik te vragen: wat hebben jullie voor lekkers?

Vanaf die dag moesten mijn ouders de rest van de vakantie ‘s middags al bepalen welke koekjes ze ‘s avonds bij de koffie wilden. Ze haalden de mergpijpjes, stroopwafels of krakelingen dan zorgvuldig uit de verpakking om te voorkomen dat het geritsel mij uit dromenland zou halen.

“Als ik iets hoor wat ook maar een beetje lijkt op het geritsel van een koekpapiertje, kijk ik wild om me heen”

Bij het uitvoeren van dit dagelijkse ritueel beseften ze dat ik mijn passie voor de wereld van de zoetigheid al vroeg had ontdekt. Een ontdekking waar ze nu maar al te blij mee zijn als vaste testpanelleden van alle recepten die ik onverstoorbaar blijf uitproberen. Dus geen voorverpakte koekjes meer bij de koffie, maar bijvoorbeeld een stuk versgebakken worteltaart met kardemon, kaneel, walnoten, een laagje roomkaasglazuur…

Op ritselende geluiden reageer ik vandaag de dag nog even scherp. Als ik iets hoor wat ook maar een beetje lijkt op het geritsel van een koekpapiertje, kijk ik wild om me heen. Waar komt het geluid vandaan? En nog belangrijker: wat is het?

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

4 reacties

 1. Irma Kerkhof

  Leuk om zo over voeding en zoet na te denken, ik begrijp nu waarom ik met Kerstmis altijd een appeltaart wil, met m’n verjaardag een ijstaart en als ik thuiskom van zomervakantie: aardbeien met lobbige yoghurt. Heerlijk die herinneringen!

 2. Dit is zo’n herkenbaar verhaal. Als er iets ritstelde stond ik als eerste in de keuken om te kijken wat het was! Mijn moeder maakt er nog altijd opmerkingen over.

  • Emmelien

   Haha. Geweldig! Bij jou was het dus ook al vroeg duidelijk. Ik krijg het verhaal ook nog zeer regelmatig te horen :-)

 3. Marianne

  Hoi Emmelien,

  Wat een leuke blog. Veel beter dan de gemiddelde blog, heel verrassend, en ik ga zeker wat recepten proberen. Bedankt, en succes nog,

Volgend berichtGeheime Reuze Chocoladetruffels