Kokos Panna Cotta met Groene Thee

Wie thee alleen maar gebruikt om er een plens heet water over te gieten, loopt hopeloos achter. Koken en bakken met die blaadjes, dat is wat we tegenwoordig doen. Denk aan op Lapsang Souchong gerookte zalm. Of een Earl Grey theecake.

Voor beginnelingen is de Chinese groene thee Dragon Well (Lung Ching) betrekkelijk veilig experimenteermateriaal, want je hoeft bijna niks met de langwerpige, smaragdgroene blaadjes te doen. Alleen even roosteren in een droge pan en dan, hup, royaal over een gerecht strooien voor extra smaak (zoet en nootachtig) en beet (knapperig). En ze zien er nog spannend uit ook.


KOKOS PANNA COTTA MET GROENE THEE

INGREDIËNTEN – VOOR 4 PERSONEN

Voor de panna cotta

 • 500 ml kokosmelk
 • 2 g Agar-Agar*
 • snufje zout
 • 80 g honing
 • 3 g Chinese Dragon Well-thee (te koop bij Simon Lévelt)

Voor de topping

 • klein handje gojibessen
 • klein handje Chinese Dragon Well-thee
 • klein handje gepofte rijst

* Agar-Agar is een plantaardig geleermiddel op basis van rode zeewieren.

BEREIDINGSWIJZE
 1. Doe de kokosmelk in een pan en doe de Agar-Agar erbij. Roer met een garde tot de Agar-Agar is opgelost. Voeg zout, honing en thee toe en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Laat onder constant roeren drie minuten zachtjes doorkoken. Haal van het vuur en zeef de theeblaadjes eruit.
 2. Giet het mengsel in vier vormpjes. Laat op kamertemperatuur komen. Dek de vormpjes af met plastic folie en laat minstens twee uur of een hele nacht opstijven in de koelkast.
 3. Zet een kopje Dragon Well-thee met een temperatuur van 75 tot 80 graden en laat hierin de gojibessen tien minuten wellen. Haal ze eruit en dep droog met keukenpapier. Rooster een klein handje Dragon-Well thee in een droge koekenpan.
 4. Doop de onderkant van de vormpjes voor het opdienen in heet water. Zet er een omgekeerd bordje op en keer het geheel zodat de panna cotta uit het vormpje glijdt. Serveer met de geroosterde thee, in thee geweekte gojibessen en gepofte rijst.

Servet en bordje van Huisnummer 73, lepeltje van PLUUM, lekkers en leuks.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtMuffins met Peer, Gember en Chocolade