Mango Chili IJsjes


De keren dat ik in Guanajuato, Mexico op zondag een wandelingetje door de stad ging maken, kwam ik altijd wel een paar mannen tegen met hun t-shirt tot boven hun omvangrijke buik gevouwen en met een hele mango op een stokje in hun knuist.

Het waren geen verwarde locos, maar vaderlijke figuren die samen met hun gezin hun wekelijkse ritueel aan het uitvoeren waren. Met de hele bubs naar het centrale plein om daar te slenteren, mensen te kijken, praatjes te maken, de kids te verblijden met een heliumballon waarvan ze vooral het touwtje niet moeten loslaten, én om zo’n mango op een stokje te scoren bij een van de fruitstalletjes.

De verkoper snijdt de mango op zo’n manier in dat de vrucht wat wegheeft van een bloem, en mikt er dan royaal limoensap en chilipoeder overheen. Met zo’n mango in de hand is de parade compleet. Die blote buiken heb ik nooit begrepen trouwens. Zijn de Mexicaanse mannen trots op hun panza? Biedt de blote huid hun verkoeling? Of…? Nou ja, hoe dan ook, de combinatie van mango met limoen en chili snap ik dan wel weer helemaal. Zoet, check, fris, check, pittig, check.

“Zoet, check, fris, check, pittig, check” 

Voor deze ijsjes heb ik een rawit pepertje gebruikt. Pas op, laat je niet misleiden; die kleine Zuid-Amerikaanse opdonders zijn pittiger dan de grotere jongens.


MANGO CHILI IJSJES

INGREDIËNTEN – VOOR 4 IJSJES
  • 150 g mango, in stukjes
  • 50 ml water
  • sap van een 1/2 limoen
  • 1/8 tl fijngesneden rawit peper (ik gebruikte die van WestlandPeppers)
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe mango, water en limoensap in een blender of keukenmachine en maal tot een glad en romig mengsel. Voeg de gehakte chilipeper toe en roer even door.
  2. Vul 4 ijsvormpjes met het mengsel. Zet de ijsjes minimaal 5 uur in de vriezer.

De theedoek en het bord zijn van Sissy-Boy Homeland

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

Volgend berichtBuddha Amacha Scones met Kersen