Mango IJs met Passievrucht

Ik weet niet wat het is, maar de afgelopen weken sloop ik werkelijk van alles. Per ongeluk, dat wel, maar ja, stuk is stuk.

Nu zal ik geen traan om dat gesneuvelde materialistisch spul laten, maar irritant vind ik het wel. Zeker toen ik twee keukenmachines (nog niet zo oud en gloednieuw) de vernieling in hielp. Mercurius retrograde? Slechte start van het nieuwe jaar? Of gewoon een ontzettende kluns?

Gelukkig had ik voor dit ijsrecept geen ijsmachine nodig. Die had het ook vast niet overleefd.


MANGO IJS MET PASSIEVRUCHT

INGREDIËNTEN – VOOR 4 PERSONEN
  • 2 blikjes (van 400 ml) volvette kokosmelk
  • 375 g bevroren mangostukjes
  • 4 el honing
  • snufje zout
  • rasp van 1 onbespoten limoen
  • pulp van 2 passievruchten
BEREIDINGSWIJZE
  1. Zet de blikjes kokosmelk een nacht in de koelkast. Door de kou scheidt de kokosroom zich van het kokoswater. Schep de dikke roomlaag uit het blikjes en laat het water zitten. Klop in een kom de kokosroom lobbig (net als slagroom) met een mixer.
  2. Doe de kokosroom samen met de bevroren mango, honing en zout in een keukenmachine. Laat draaien tot het mengsel een smeuïge massa is. Roer met een lepel de limoenrasp en de pulp van de passievruchten erdoor.
  3. Schep het ijs in een ondiepe, brede schaal en laat minimaal zes uur opstijven in de vriezer. Haal het ijs tien minuten voor het serveren uit de vriezer. Schep er bolletjes van.

De theedoek is van PLUUM, lekkers en leuks.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtChocoladecake met Kardemom in een Mok