De zomers in India zijn heet. Bloedje heet. En dan is een beetje verkoeling echt, écht nodig. Het liefst in de vorm van een lassi: de milkshake van India, op basis van ijskoude yoghurt. De lassi-verkopers op straat schenken allerlei varianten. Zo zijn hun klanten dol op zoute lassi met komijn, en ook de zoete mango lassi doet het goed.
Hoe je zo’n mango lassi maakt? Papa Kazmi van hotspot Hills & Mills in Delft weet het als de beste. Zijn populaire recept verschijnt binnenkort in een heus eigen kookboek waar hij samen met zijn kids aan werkt, waarover hier meer. En jawel, wij mogen Papa’s lassi alvast voorproeven.
MANGO LASSI
Recept van Papa Kazmi
INGREDIËNTEN
2 grote (of 4 kleine) mango’s, geschild, in blokjes gesneden
400 ml yoghurt
200 ml melk
mespunt zeezout
12 ijsblokjes
agave nectar, naar smaak
BEREIDINGSWIJZE
Meng alle ingrediënten in een blender.
Serveer de lassi in longdrink glazen met vrolijke rietjes.
Mango Lassi
De zomers in India zijn heet. Bloedje heet. En dan is een beetje verkoeling echt, écht nodig. Het liefst in de vorm van een lassi: de milkshake van India, op basis van ijskoude yoghurt. De lassi-verkopers op straat schenken allerlei varianten. Zo zijn hun klanten dol op zoute lassi met komijn, en ook de zoete mango lassi doet het goed.
Hoe je zo’n mango lassi maakt? Papa Kazmi van hotspot Hills & Mills in Delft weet het als de beste. Zijn populaire recept verschijnt binnenkort in een heus eigen kookboek waar hij samen met zijn kids aan werkt, waarover hier meer. En jawel, wij mogen Papa’s lassi alvast voorproeven.
MANGO LASSI
Recept van Papa Kazmi
INGREDIËNTEN
BEREIDINGSWIJZE
Het textiel en de rietjes zijn van PLUUM, lekkers en leuks.
♥ Volg m’n blog met Bloglovin’
Ook leuk:
Jamkoekjes met Amandelmeel
Frozen Yoghurt Bites
Mangosorbet
Bevroren Choco-Notenbananen
Volgend berichtAardbeien IJs met Basilicum