Masala Chai Havermout met Peer

Lekker hoor die overnight oats uit de koelkast, maar nu het buiten weer wat kouder wordt schreeuwt je langzaam ontwakende lijf toch echt om een warme ochtendhap. Dus alsjeblieft: een op-en-top herfstig en comforting havermoutontbijt, die je het vroege opstaan in het donker en de koude vloer onder je blote voeten een beetje doet laten vergeten.

 “Een op-en-top herfstig en comforting havermoutontbijt”


MASALA CHAI HAVERMOUT MET PEER

INGREDIËNTEN – VOOR 1 PORTIE

Voor de havermout

  • 240 ml amandelmelk
  • snufje zout
  • 1 tl losse masala chai kruiden *
  • 60 g (gecertificeerd glutenvrije) havervlokken

Voor de peer

  • beetje kokosolie
  • 1 peer (dé held van het herfstseizoen), zonder klokhuis, in kwarten
  • 1 el ahornsiroop
  • 10 sultanarozijnen
  • 10 blanke amandelen
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe de melk met een snufje zout in een pannetje. Schep de losse kruiden in een theefilter (of thee-ei) en hang deze in de melk. Breng de melk zachtjes aan de kook. Wanneer de melk zachtjes kookt en de kruiden genoeg smaak hebben afgegeven, haal je de theefilter eruit.
  2. Voeg de havervlokken toe en laat op laag vuur sudderen, tot het een pap wordt. Roer af en toe. Haal het pannetje van het vuur en laat de havermout nog een paar minuten na wellen.
  3. Verwarm intussen de kokosolie in een kleine koekenpan en bak hierin de peer aan beide kanten lichtbruin. Voeg de ahornsiroop, rozijnen en amandelen toe en laat dit even mee pruttelen.
  4. Schep de havermout in een kom (roer eventueel los met een extra scheut melk) en serveer met de warme peer, rozijnen, amandelen en ahornsiroop.

PS De spulletje komen van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

* Masala chai is een mengsel van specerijen die Indiërs gebruiken voor een aromatisch gekruide thee met een flinke scheut melk. In India heeft ieder zo zijn eigen mengseltje met daarin meestal wat pijpkaneel, kruidnagels, zwarte peperkorrels, groene kardemompeulen, venkelzaad en gember. Ik kocht een chaimix bij Lola Bikes & Coffee in Den Haag. Huisgemaakt door de baristas daar, met maar liefst 9 specerijen. Als alternatief kun je een theezakje in de smaak ‘chai’ gebruiken, van bijvoorbeeld het merk Pukka of Celestial Seasonings. Óf maak je eigen specerijenmengsel; het is dan wel even zoeken naar de juiste verhouding. 

2 reacties

  1. Oh dit klinkt goed! Ik eet nu vaak havermout met geraspte appel en kaneel maar dit is weer eens iets nieuws. Nu op zoek naar Chai thee! Gelukkig is Den Haag in de buurt :-).

    • Oei, dat klinkt ook lekker! Benieuwd wat je van deze variant vindt! Je kunt Lola’s chaimix ook online bestellen. Maar een keertje langs gaan, is zeker aan te raden. Koffie-tje doen tussen de fietsen kan tenslotte niet overal.

Comments are closed.

Volgend berichtRijstpap met Kokosmelk en Vijgen