Mojito met Honingrum

Op de Canarische eilanden gaan in de nachtelijke uurtjes de voetjes flink van de vloer. De Latijns-Amerikaanse ritmes schallen uit de boxen: salsa, merengue, cumbia. Een tropische mojito maakt het feest compleet. De barmannen schuiven de Cubaanse rum daarbij aan de kant, en schenken trots een flinke scheut Canarische honingrum in de glazen. ¡A bailar y a gozar!

“Tropische mojitos met Canarische honingrum maken het feest compleet”


MOJITO MET HONINGRUM

INGREDIËNTEN – VOOR 1 GLAS
 • ½ limoen, in partjes
 • 10 verse muntblaadjes
 • crushed ice
 • 50 ml Canarische honingrum*
 • sodawater
BEREIDINGSWIJZE
 1. Knijp de partjes limoen in een longdrinkglas uit. Voeg de limoenpartjes en muntblaadjes toe. Stamp een paar seconden voorzichtig aan.
 2. Vul het glas voor driekwart met crushed ice.
 3. Voeg de honingrum toe en roer het goed door met een theelepel.
 4. Doe er nog wat crushed ice bij en vul het glas met sodawater.
 5. Garneer met verse munt.

* Canarische Ron Miel is een mix van uit suikerriet gestookte rum met zuivere bijenhoning. Da’s nog eens andere rum! Te koop bij de betere slijterij.


PS Na deze cocktail het eilandgevoel helemaal te pakken? In de España y más die tot maart in de winkels ligt, deel ik nog 4 andere typisch Canarische recepten.

PPS De stofjes komen van PLUUM, lekkers en leuks.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

4 reacties

 1. Ron au miel, hmmmm… voor zwoele dansavondjes zaten wij (met peuter) denk ik op het verkeerde deel van het eiland, maar de honingrum kun je overal wel krijgen. Nadat wij de ron au miel ergens als drankje van het huis kregen bij de koffie, zijn we daarna gelijk op zoek gegaan naar een fles bij de plaatselijke supermarkt. Ben het in Nederland eigenlijk nog niet tegengekomen, maar zal er eens op letten.

  • Hahaha. Op welk eiland zaten jullie? De rum wordt idd ook vaak als aperitief bij de koffie geserveerd. Schijnt ook lekker te zijn met ice tea :p Ook maar eens proberen. Hier bij de Nederlandse slijterij ben ik twee merken tegengekomen: Ron Miel Indias en Ron Miel Guanche Arehucas. Scheelt weer een eilandtripje ;)

   • Wij zaten op Gran Canaria. Van de twee merken die je noemt, klinkt de laatste het meest bekend. Ik zie net je tiramisu met bruine jenever. Vast ook lekker hiermee ;-)

Volgend berichtTiramisu met Bruine Jenever en Abrikozen