Mosterd Brownies

Brownies. Wie is er niet gek op?! Maar mosterdbrownies… die kunnen enige twijfelende gezichten opleveren. Huh? Brownies met mosterd?! Ja, echt! De mosterd versterkt de chocoladesmaak en geeft een pittige ondertoon. Dus roer vooral eens een paar eetlepels mosterd door je browniebeslag. Ook leuk: stiekem niks over de toegevoegde mosterd zeggen, en kijken of de eters het geheime ingrediënt kunnen raden.

“Mosterd versterkt de chocoladesmaak en geeft een pittige ondertoon”


MOSTERD BROWNIES

INGREDIËNTEN – VOOR 8 GROTE OF 16 KLEINE
  • 115 g roomboter, in blokjes
  • 170 g pure chocolade, in stukjes
  • 25 g cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 200 g suiker
  • 140 g bloem
  • 3 el mosterd, ik gebruikte TonS bio mosterd fijn
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier.
  2. Verwarm de boter samen met de chocolade au bain-marie. Roer tot alles gesmolten en volledig opgenomen is. Haal van het vuur en laat even afkoelen.
  3. Doe het cacaopoeder erbij en roer glad met een garde. Voeg een voor een de eieren toe. Klop na elk ei het mengsel goed door. Spatel de suiker, bloem en als laatste de mosterd door het mengsel. Meng alles tot een homogeen beslag.
  4. Schep het beslag in de vierkante bakvorm. Bak de brownie 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. En nu komt de truc…. zet de bakvorm meteen uit de oven in ijskoud water. Zo stopt het bakproces en krijg je brownies die smeuïg van binnen en knapperig van buiten zijn.
  6. Laat afkoelen en snijd in stukken. De volgende dag zijn ze nog lekkerder.

PS Als basis gebruikte ik een brownierecept van David Lebovitz.

PPS De spulletjes komen van PLUUM, lekkers en leuks

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

  1. Een combinatie die ik nooit zelf zou bedenken, maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt!

Volgend berichtAardbeien met Slagroom van Kokosmelk