Perennotentaartjes met Granaatappelpitjes


Of we meewilden naar een hypermarché in de Noord-Franse plaats Lille. In één dag op en neer. Om een boodschappenkar vol te laden met typisch Franse producten, die in een Nederlandse supermarkt niet te vinden zijn. Oui, bien sûuuur! Quelle bonne idéeee! En zo stapten Martine, Christien en ik twee jaar geleden de auto van Marleen in. Gewapend met lege koelboxen en uiterst doordachte boodschappenbriefjes.

Inmiddels is ons supermarktbezoek over de Franse grens een jaarlijks terugkerend uitje geworden. Onze achterban vindt het maar krankzinnig. Wat?! Helemaal naar Lille om boodschappen te doen?! Maar dat kan ons niet schelen. We huppelen zo blij als een kind achter onze boodschappenwagen, en we kunnen ons uren tussen de schappen vermaken. De ingrediënten die we mee naar huis nemen, behandelen we als waardevolle vondsten.

Vorig jaar vertelde Marleen ons tijdens de autorit – met Franse chansons op de achtergrond – dat ze bezig was met haar eerste kookboek: Eten uit de volkstuin. Een boek over koken met de oogst uit haar Utrechtse volkstuin, ingedeeld op seizoen. En daar lag die dan, een paar maanden later, net op tijd voor het moestuinseizoen, in april 2015, gedrukt en wel in alle boekwinkels.

Hieronder het recept van haar perennotentaartjes, want peren zijn er volop in de winter. Wie komende zomer haar frambozengranita met klaproossiroop (p.70) wil maken, raad ik aan om ook een bezoekje aan onze geliefde Franse hypermarché te brengen. Je vindt de siroop in het allerlaatste pad, links. Maar ik zal het morgen voor de zekerheid checken. Dan zijn we daar weer.


PERENNOTENTAARTJES MET GRANAATAPPELPITJES
Uit het kookboek Eten uit de volkstuin

INGREDIËNTEN – VOOR 6 STUKS
 • 140 g rauwe witte amandelen
 • 50 g rauwe cashewnoten
 • 125 g Medjool-dadels
 • 5 el kokosrasp
 • snufje zout
 • 2 rijpe peren
 • 1 el ahornsiroop
 • 1 à 2 el water
 • optioneel: granaatappelpitjes
BEREIDINGSWIJZE
 1. Laat amandelen en cashewnoten ongeveer 8 uur (of een nacht) weken in ruim water. Maal de amandelen, dadels, kokosrasp en een snufje zout met een hakmolentje fijn.
 2. Bekleed de vakjes van een muffinvorm met plasticfolie of gebruik losse vormen. Bekleed de bodem en randen van de zes vakjes of vormen met het notendeeg. Zet het blik met het notendeeg in de vriezer.
 3. Vul de blender met cashewnoten, peren en ahornsiroop. Voeg 1 à 2 eetlepels water toe en mix er een romige perenmousse van. Haal het muffinblik even uit de vriezer om het notendeeg te vullen met de perenmousse. Laat de taartjes ongeveer 4 uur bevriezen.
 4. Haal de perennotentaartjes 15 tot 20 minuten voor het serveren uit de vriezen. Bestrooi eventueel met granaatappelpitjes.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

 1. is inderdaad een zot idee maar weet je…ik zou het ook doen
  en wat een heerlijk taartje ziet dit eruit
  liefs

  • Haha. Zeker doen! We hebben nu een nieuw tripje bedacht. Gent + de Carrefour :D Weer eens wat anders dan Lille + de Auchan ;-)

Volgend berichtGekarameliseerde Banaan