Pistache Marsepein Truffels

Drie weken terug struinde ik op een zaterdagmiddag door de feestelijk verlichte winkelstraten van Lille, langs flink uitgedoste etalages vol met de heerlijkste taartjes en chocolade. Mijn oog viel op een zilveren, glimmende schaal met chocoladetruffels met een vulling die zo groen was als een verse kerstboom. Pâte de pistache bleek het te zijn. Ofwel: marsepein van pistache, een alternatief voor de traditionele amandelmarsepein. En ook al zijn de etalages alweer opgeruimd en schoongemaakt, en zijn de verse kerstbomen op metershoge brandstapels in rook opgegaan, ik geef je toch nog het recept. Voor een groen begin van het nieuwe jaar. Bonne année!


PISTACHE MARSEPEIN TRUFFELS

INGREDIËNTEN – VOOR ONGEVEER 20 STUKS
 • 150 g pistachemeel
 • 2 el kokosrasp
 • 2 el honing
 • 1 el kokosolie, gesmolten
 • 80 g pure chocolade van 75% cacao*, fijngehakt
 • optioneel: gedroogde rozenblaadjes

* Ik gebruik altijd een reep waar alleen kokosbloesemsuiker als zoetstof in zit.

BEREIDINGSWIJZE
 1. Doe pistachemeel, kokosrasp, honing en kokosolie in een kom en kneed tot het een glad en soepel geheel is. Wikkel in huishoudfolie en laat de pistache marsepein een paar dagen rijpen in de koelkast. Zo krijgt de marsepein een betere smaak.
 2. Schep met een theelepel ongeveer 20 schepjes uit de pistache marsepein. Rol ze tot kleine balletjes in de palm van je hand. Leg ze op een stuk bakpapier.
 3. Doe de gehakte chocolade in een kom en zet het in de magnetron. Smelt de chocolade op de laagste stand. Doe dit steeds per 10 seconden (echt niet langer!), roer de chocolade dan even door en verwarm opnieuw. Herhaal tot de chocolade gesmolten is. Door deze smelttechniek wordt de chocolade weer mooi hard, knapperig en glanzend als die afgekoeld is. Eigenlijk een valsspeelmanier van het tempereren van chocolade. Met zo goed als hetzelfde effect. Kijk, daar houden we van.
 4. Dompel de balletjes met een (doorhaal)vork door de getempereerde chocolade. Bestrooi ze eventueel met pistache en gedroogde rozenblaadjes. Laat de chocolade hard worden.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

3 reacties

  • Dank je! Ze smaken zeker niet verkeerd nee. Haha. :-) Ik had pistachemeel bij de Turkse winkel besteld. Die is heel fijn en heel groen :D Dat krijg je met je eigen keukenmachine en de standaard pistachenootjes nooit voor elkaar.

Volgend berichtChocolade Fudge met Sinaasappel en Chili