Pompoen Havermout Koekjes

Huh, je hebt geen tv? De meeste mensen vinden me maar raar als ik vertel dat er in mijn huiskamer geen LCD-scherm praalt. Ze kunnen het zich haast niet voorstellen en vuren vragen op me af die voelen als een verhoor. Vanwege een bepaald geloof? Wat doe je dan ‘s avonds? Raak je dan niet wereldvreemd? Ik zeg dan: ik vind het juist heerlijk, een leven zonder dat zwarte prominente ding. Wat ik wil kijken, kijk ik gericht op uitzending gemist op mijn computer. Geen doelloos gezap, geen reclames, geen tijd verspild aan oninteressante zaken. Heel wat wenkbrauwen gaan dan omhoog. Ik vind het moeilijk inschatten wat dat betekent, maar dat kan me eigenlijk niet schelen. Laat mij maar koekjes bakken en boeken lezen, dan vinden mensen me maar raar.


POMPOEN HAVERMOUT KOEKJES

INGREDIËNTEN – VOOR 6 KOEKJES

 • 125 g (glutenvrij gecertificeerde) havervlokken
 • 1 tl baking soda
 • 1 tl koekkruiden
 • snufje zout
 • 1 ei
 • 4 el ahornsiroop
 • 125 g gepureerde gekookte pompoen
 • 80 g pure chocolade van 75% cacao*, grofgehakt

* Ik gebruik altijd een reep waar alleen kokosbloesemsuiker als zoetstof in zit.

BEREIDINGSWIJZE
 1. Maal de havervlokken in een keukenmachine tot een fijn meel. Doe over in een kom en meng met de baking soda, de koekkruiden en het snufje zout.
 2. Klop in een andere kom het ei los en klop de ahornsiroop en de pompoenpuree erdoorheen. Voeg de droge ingrediënten toe en roer goed door elkaar. Voeg als laatste de chocolade toe. Zet het deeg een half uur in de koelkast.
 3. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een lepel 6 hoopjes deeg op de bakplaat en strijk het deeg met de achterkant van de lepel iets plat. Bak de koeken ongeveer 8 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat op een rooster afkoelen. De koekjes zijn chewy en cake-achtig, niet krokant.

Het bord is van Huisnummer 73.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtPompoenbrood