Privacy- en cookieverklaring

Ik maak op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een klein eenvoudig bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van jouw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar mijn server teruggestuurd worden. Door op ‘akkoord’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals hieronder omschreven.

In deze verklaring wil ik je goed informeren over het privacy- en cookiebeleid van zoetenroze.nl.

OVER ZOET & ROZE

Leuk dat je mijn website zoetenroze.nl bezoekt! Ik hecht groot belang aan gegevensprivacy en ga daarom zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Ik handel binnen de grenzen van de wet, waaronder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Als je vragen hebt over deze privacy- en cookieverklaring of een verzoek wilt indienen met betrekking tot jouw rechten, neem dan contact met mij (Emmelien Smit) op via emmelien@zoetenroze.nl.

PERSOONSGEGEVENS

Ik verwerk je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van mijn website en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk:
– Naam
– E-mailadres
– Website
– IP-adres
– Interactiegegevens (bijvoorbeeld cookies of informatie die ik ontvang wanneer je contact met mij opneemt)

DOELEINDEN VAN DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS

Klikgedrag en bezoekgegevens
Bij het gebruik van zoetenroze.nl verkrijg ik algemene bezoekgegevens. Het gaat dan om het IP-adres van jouw computer, het tijdstip van opvraging en gegevens die jouw browser meestuurt. Ik gebruik deze gegevens voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Hiermee optimaliseer ik ook de werking van de website. Ik verstrek de verzamelde gegevens niet aan derden die dat voor eigen doeleinden zouden kunnen gebruiken. Ik gebruik deze gegevens vanwege mijn legitiem belang bij het monitoren en verbeteren van mijn website.

Websites van derden
Op mijn website tref je links naar externe websites aan. Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op de websites die door middel van links met mijn website verbonden zijn. Ik kan niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Ik raad je dan ook aan om de privacyverklaring van deze websites te lezen.

Reactie op de website
Het is mogelijk om een reactie te plaatsen op de artikelen die ik op mijn website publiceer. In dat geval vraag ik om jouw naam en e-mailadres. Optioneel kun je nog de (domein)naam van jouw website opgeven. Nadat jouw reactie door mij is gepubliceerd, wordt deze met jouw naam als afzender, en eventueel de opgegeven domeinnaam, onderaan het artikel op mijn website gepubliceerd. Het e-mailadres dat je hebt opgegeven wordt nooit gepubliceerd, maar slechts gevraagd ter verificatie van de afzender. De gegevens die je aan mij via deze weg verstrekt, bewaar ik zolang het artikel online blijft. In uitzonderlijke gevallen neem ik contact met je op via de e-mail als ik vragen heb over jouw reactie of om je van een antwoord op jouw reactie te voorzien. Wil je dat ik jouw reactie verwijder, dan zal ik dat doen binnen 14 dagen nadat je dat verzoek per e-mail bij mij hebt gedaan.

E-mail
Je kunt met mij contact opnemen door een e-mail naar emmelien@zoetenroze.nl te sturen. De inhoud van de e-mail, jouw naam en e-mailadres verwerk ik met het doel om op je bericht te kunnen reageren. Ik bewaar deze communicatie maximaal 2 jaar.

ONTVANGERS VAN PERSOONSGEGEVENS

Ik deel jouw gegevens enkel met derden, wanneer dit op basis van de huidige wetgeving is toegestaan. De partijen die in mijn of jouw opdracht persoonsgegevens verwerken zijn:

– Hosting van de website
– Serverbeheerder
– IT-leveranciers en -dienstverleners
– Cookie-leveranciers

GEBRUIK VAN COOKIES

Ik gebruik cookies om mijn website persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken en het bezoek te monitoren. Door middel van cookies worden jouw instellingen bewaard en kan de inhoud van mijn website beter op jouw voorkeuren worden afgestemd. De informatie is niet herleidbaar tot persoonsgegevens. Hieronder lees je welke soort cookies ik gebruik.

Functionele cookies
Ik maak gebruik van functionele cookies om de website goed te laten functioneren.

Analystische cookies
Om te bepalen welke onderdelen van mijn website het meest interessant zijn voor mijn bezoekers maak ik gebruik van software van een derde partij (Google Analytics). Ook meet ik hoeveel bezoekers er op mijn website komen, op welke dagen en tijdstippen en welke content het meest bekeken wordt. Ik gebruik deze gegevens om mijn website te verbeteren en deze zo gebruiksvriendelijk voor jou te maken. De statistieken en overige rapportages herleid ik niet naar individuen. De maximale bewaartermijn van de cookies van Google Analytics is 14 maanden. Je kunt de ‘Google Analytics Opt-out Browser Add-on’ installeren om te voorkomen dat mijn website informatie over jouw bezoeken doorstuurt naar Google Analytics.

Social media cookies
Op deze website zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op de sociale netwerken Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn. Deze knoppen worden pas actief wanneer je daarop klikt. De buttons werken door middel van stukjes code die van de sociale netwerken zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst wanneer je op de button klikt. Lees de privacy- en cookieverklaring van Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn om te zien wat zij met jouw persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken. Ik heb daar geen invloed op.

Verwijderen cookies
Cookies kun je alleen zelf verwijderen omdat die op jouw eigen computer zijn opgeslagen. Als je cookies verwijdert, is het mogelijk dat mijn website daardoor niet optimaal functioneert of dat je van bepaalde onderdelen van mijn website geen gebruik kunt maken. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden in de instructies of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

JOUW RECHTEN

Je kunt de persoonsgegevens die ik van jou verwerk altijd bij mij opvragen, wijzigen of verwijderen. Wil je een van deze rechten uitoefenen, neem dan contact met me op via emmelien@zoetenroze.nl.

Je hebt de volgende rechten:
– Recht op inzage
– Recht op rectificatie
– Recht om jouw toestemming in te trekken
– Recht van bezwaar
– Recht op verwijdering
– Recht op overdraagbaarheid van gegevens
– Recht op beperking van de verwerking

Heb je klachten over hoe ik met jouw persoonsgegevens omga? Je hebt het recht om een privacyklacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

DEZE PRIVACY- EN COOKIEVERKLARING IS VOOR HET LAATST GEWIJZIGD OP: 21 APRIL 2020

Ik behoud het recht om, waar nodig, wijzigingen aan te brengen in de privacy- en cookieverklaring. Wijzigingen zal ik op deze website publiceren. Check daarom regelmatig deze privacy- en cookieverklaring, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.