Rabarber-Frambozencompote (suikervrij)

Toen ik van de week een nieuwe voorraad rabarbercompote wilde aanleggen, dacht ik: Daaag rabarber, je hebt het dit keer maar eens zonder suiker te doen. Eens kijken of je dan ook lekker bent. Ik kookte de zure roze stengels met een klein scheutje water tot moes en roerde er – om het iets te zoeten – wat frambozen, vanillezaadjes en honing door. Bingo!

De heerlijke zoetzure compote staat nu geduldig in mijn koelkast te wachten tot hij opgelepeld wordt met yoghurt en granola, met crêpes, ricotta en honing, met vanillecake… Misschien snel nog maar een extra voorraad maken, voordat de seizoensgebonden steelgroente straks niet meer te krijgen is.

“Misschien snel nog maar een extra voorraad maken”


RABARBER-FRAMBOZENCOMPOTE

INGREDIËNTEN
  • 1 kilo rabarber
  • 50 ml water
  • 250 g frambozen, vers of uit de diepvries
  • 1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden, zaadjes eruit geschraapt
  • 1 el honing
  • extra: 3 gesteriliseerde glazen inmaakpotten met deksel
BEREIDINGSWIJZE
  1. Spoel de rabarberstelen onder de koude kraan af. Trek zo nodig de taaie draden van de stelen. Snijd de stelen in stukjes.
  2. Doe de stukjes rabarber met het water in een grote pan en laat onder regelmatig roeren koken op middelhoog vuur. Voeg zodra de rabarber tot moes gekookt is de frambozen, de vanillezaadjes en de honing toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog even doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat de rabarber-frambozencompote iets afkoelen.
  3. Vul de glazen inmaakpotten met de compote, doe de deksel erop en zet de potten even op hun kop. Zo gaat de lucht die in de potten zit door de hele compote heen en kun je de compote lang bewaren. Bewaar in de koelkast.

♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtSuikervrije Watermeloensorbet met Chocolade ‘Zaadjes’