Jawel hoor, ze zijn er weer: de felroze rabarberstengels. Klem een bos onder je arm en maak er thuis een makkelijke, snelle, rustieke crumble van. Weinig zo lekker als warme, bubbelende rabarber verstopt onder een krokant kruimellaagje met een flinke klodder room. Op smaak gebracht met gember en kokos wordt het helemaal een hemels gevalletje. Maak voor je tafelgenoten een eigen schaaltje of schep hemuit één grote schaal. Wat je ook doet, er blijft vast geen kruimel van over.
“Ready to crumble”
RABARBERCRUMBLE
INGREDIËNTEN – VOOR 4 KLEINE CRUMBLES OF 1 GROTE
Voor de rabarber
5 stengels rabarber
2 el honing
1,5 cm verse gember, geraspt
zaadjes van 1 vanillestokje
Voor de kruimellaag
100 g (gecertificeerd glutenvrije) havervlokken
100 g amandelmeel
25 g kokosrasp
3 el kokosolie, gesmolten
3 el honing
snufje zout
Voor de slagroom van kokosmelk
1 blik volvette kokosmelk, een nacht in de koelkast gezet
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven tot 190 graden Celsius. Verwijder het groene blad en de harde onderkant van de rabarberstengels en snijd ze in stukken van 1 centimeter. Schep de rabarber om met de honing, gember en vanille. Laat een paar minuten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Meng ondertussen in een andere kom de ingrediënten voor de kruimellaag.
Verdeel de rabarber in vier kleine ovenvaste schaaltjes. Strooi het kruimelmengsel over de rabarber. Bak de crumble 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de kruimellaag goudbruin is en de rabarber bubbelt. Je kunt de crumble ook in een grote ovenschaal maken. Laat hem dan iets langer in de oven staan.
Haal voor de slagroom de kokosmelk uit de koelkast. Door de kou heeft de kokosroom zich van het kokoswater gescheiden. Schep de dikke roomlaag uit het blik en laat het water zitten. Klop in een kom de kokosroom luchtig met een mixer.
Haal de rabarbercrumble uit de oven, en serveer meteen met een flinke klodder van de room.
Rabarbercrumble
Jawel hoor, ze zijn er weer: de felroze rabarberstengels. Klem een bos onder je arm en maak er thuis een makkelijke, snelle, rustieke crumble van. Weinig zo lekker als warme, bubbelende rabarber verstopt onder een krokant kruimellaagje met een flinke klodder room. Op smaak gebracht met gember en kokos wordt het helemaal een hemels gevalletje. Maak voor je tafelgenoten een eigen schaaltje of schep hem uit één grote schaal. Wat je ook doet, er blijft vast geen kruimel van over.
RABARBERCRUMBLE
INGREDIËNTEN – VOOR 4 KLEINE CRUMBLES OF 1 GROTE
Voor de rabarber
Voor de kruimellaag
Voor de slagroom van kokosmelk
BEREIDINGSWIJZE
De schaaltjes zijn van Sissy-Boy Homeland, de lepeltjes en het theedoekje van PLUUM, lekkers en leuks.
♥ Volg m’n blog met Bloglovin’
Ook leuk:
Havermout Banaan Koekjes
Jamkoekjes met Amandelmeel
Frozen Yoghurt Bites
Zoete Aardappeltoast
Volgend berichtMatcha-Chocoladerotsjes