Scones uit het Koninklijke Bos

‘Mam, pap, hoe lang nog?’ Als een tikkeltje opstandig pubermeisje sjok ik achter mijn ouders aan. We maken een fikse wandeling door het Koninklijke bos, vlakbij het dorp waar we wonen.

“Ik hoop dat we ons wandeldoel snel bereiken: het witte theehuisje”

‘Zijn we er bijna?’ Ik schop wat bladeren in de lucht en hoop dat we ons wandeldoel snel bereiken: het witte theehuisje met rieten dak dat romantisch tussen de hoge groene bomen verscholen ligt. Als het aan mij had gelegen, hadden we heel de wandeling overgeslagen. Linea recta naar het vroegere schiethuis om tussen de jachttrofeeën een kop hete thee en versgebakken scones met een dikke klodder aardbeienjam en clotted cream te bestellen.


SCONES

INGREDIËNTEN – VOOR 8 STUKS
 • 225 g zelfrijzend bakmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 el suiker
 • 50 g koude boter in blokjes
 • 1 ei
 • 75 ml koude karnemelk
BEREIDINGSWIJZE
 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng het bakmeel, bakpoeder en de suiker in een kom. Wrijf de koude blokjes boter met je vingers door het mengsel totdat het op fijn broodkruim lijkt. Maak een kuiltje in het midden.
 2. Klop in een andere kom het ei en de koude karnemelk los en houd 1 eetlepel achter. Giet de rest in het kuiltje en meng dat met een vork door het mengsel. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het heel kort door.
 3. Rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van ongeveer 2 cm en maak deegrondjes met behulp van een koekjessteker van 5 cm. Dip de steker hierbij telkens even in wat bloem. Maak bij het uitsteken geen draaibewegingen, maar steek de steker recht naar beneden in het deeg.
 4. Bestrijk met een kwastje de bovenkant van de scones met het achtergehouden ei-karnemelkmengsel. Zorg ervoor dat het niet langs de zijkanten drupt.
 5. Zet de scones dicht bijelkaar op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudgeel en gerezen zijn. Laat ze op een rooster een beetje afkoelen.

Liever scones met rozijnen? Voeg dan 50 g toe op het moment dat je het ei-karnemelkmengsel met een vork gaat mengen met de droge ingrediënten.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

2 reacties

 1. Pingback: – Scones uit het Koninklijke bos | Leukste Taarten

 2. Pingback: De Budgetbakkerij

Volgend berichtZoetsappige Valentijnsaardbeitjes