Cognac, marsala, amaretto, whisky, rum, koffielikeur. Wat is nou dé beste drank voor tiramisu? Ik heb zo’n flauw vermoeden dat deze vraag in Italië hoogoplopende meningsverschillen en temperamentvolle ruzies veroorzaakt. Zeker als ik nog een onverwachte optie aan het rijtje toevoeg: oer-Hollandse bruine jenever.
Dat zou voor Italianen in hart en nieren vast een absolute no-go zijn. Maar ach, wat geeft het. Ik ben nu tenslotte niet op Italiaans grondgebied waar een strenge nonna mij aan klassieke kookregels bindt. Dus, ik doe gewoon eens gek en besprenkel de luchtige savoiardi met het donkerbruine, kruidige, zwoel smakende spul. En om helemaal tegen de tiramisu-regels in te gaan, strooi ik er ook nog wat in bruine jenever gewelde abrikozen over. Cin cin e buon appetito!
“Bruine jenever zou voor Italianen in hart en nieren vast een absolute no-go zijn”
Wel de abrikozen een nacht van tevoren in 3 eetlepels bruine jenever.
Klop in een grote kom de mascarpone, slagroom, vanille en poedersuiker tot een gladde massa. Meng in een andere kom de koffie met de tweede 3 eetlepels bruine jenever.
Leg op elk bord 2 lange vingers (met de gesuikerde kant naar boven) en besprenkel ze met het koffie-jenevermengsel. Schep er een lepel van de mascarponecrème op en beleg deze weer met 2 lange vingers. Besprenkel deze weer met het koffie-jenevermengsel en schep er een laatste lepel mascarponecrème op. Bestrooi met de geraspte chocolade en de in bruine jenever gewelde abrikozen.
Eet de tiramisu meteen op, of zet hem voor het serveren een minuut of 30 in de koelkast – de smaken trekken er dan meer in.
PS Je kunt de tiramisu ook in glazen, kleine bakjes of in een grote schaal maken. Gebruik je een grote schaal, bouw de tiramisu dan als volgt op: lange vingers (met de gesuikerde kant naar boven), koffie-jenevermengsel, mascarponecrème, gerapste chocolade en abrikozen.
Tiramisu met Bruine Jenever en Abrikozen
Cognac, marsala, amaretto, whisky, rum, koffielikeur. Wat is nou dé beste drank voor tiramisu? Ik heb zo’n flauw vermoeden dat deze vraag in Italië hoogoplopende meningsverschillen en temperamentvolle ruzies veroorzaakt. Zeker als ik nog een onverwachte optie aan het rijtje toevoeg: oer-Hollandse bruine jenever.
Dat zou voor Italianen in hart en nieren vast een absolute no-go zijn. Maar ach, wat geeft het. Ik ben nu tenslotte niet op Italiaans grondgebied waar een strenge nonna mij aan klassieke kookregels bindt. Dus, ik doe gewoon eens gek en besprenkel de luchtige savoiardi met het donkerbruine, kruidige, zwoel smakende spul. En om helemaal tegen de tiramisu-regels in te gaan, strooi ik er ook nog wat in bruine jenever gewelde abrikozen over. Cin cin e buon appetito!
TIRAMISU MET BRUINE JENEVER EN ABRIKOZEN
INGREDIËNTEN – VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSWIJZE
PS Je kunt de tiramisu ook in glazen, kleine bakjes of in een grote schaal maken. Gebruik je een grote schaal, bouw de tiramisu dan als volgt op: lange vingers (met de gesuikerde kant naar boven), koffie-jenevermengsel, mascarponecrème, gerapste chocolade en abrikozen.
♥ Volg m’n blog met Bloglovin’
Ook leuk:
Marokkaanse Fruitsalade met Dadel Rozenwater Saus
Abrikozen Frambozen Taart
Ricottataartje met Frambozen
Rijsttaart met Tonkabonen
Volgend berichtQuinoa Granola Powerrr