Tussendoorrepen zonder Lulkoek

Muesli-, fruit- en notenrepen uit de doorsnee supermarkt heb ik lang, lang geleden afgezworen. Suikerbommen zijn het (ik kan verdorie net zo goed een koekje eten). Met als bonus nog wat E-nummers.

“Ja, zo kan het ook. Slechts 4 natuurlijke, gezonde ingrediënten”

Nee, ik maak mijn tussendoorrepen 100x liever zelf. Zoals chocolade-notenrepen met dadels, cashewnoten, amandelen en rauwe cacao. Ja, zo kan het ook. Slechts 4 natuurlijke, gezonde ingrediënten. Niks meer, niks minder. Ultragezond, oh-zo-lekker en 1-2-3 gemaakt.


TUSSENDOORREPEN MET RAUWE CACAO EN NOTEN

Voor in je lunchtrommel, (sport)tas of dashboardkastje!

INGREDIËNTEN – VOOR 10 STUKS
 • 270 g ontpitte Medjool dadels*
 • 135 g ongebakken, ongezouten cashewnoten
 • 45 g ongebakken, ongezouten blanke amandelen
 • 50 g rauwe cacaopoeder**
BEREIDINGSWIJZE
 1. Bekleed een vierkante vorm met huishoudfolie.
 2. Hak de amandelen grof in een keukenmachine met hakmolen. Haal ze uit de machine en zet ze even apart. Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal ze tot fijn poeder. Voeg het cacaopoeder toe en meng een paar seconden. Voeg 2 dadels per keer aan het mengsel toe en laat de keukenmachine draaien tot de dadels goed gemengd zijn. Uiteindelijk moet er een kruimelig mengsel ontstaan dat op fijn broodkruim lijkt.
 3. Meng met je handen de grof gehakte amandelen erdoor. Kneed beetje bij beetje het ‘kruimeldeeg’ kort tot een samenhangend geheel.
 4. Doe het geheel in de vierkante vorm en druk het stevig op de bodem en tegen de zijkanten. Dek af met huishoudfolie en zet een paar uur in de koelkast.
 5. Snijd in gelijke repen.

* Medjool dadels zijn groter, zachter en zoeter dan andere dadelsoorten. De koning onder de dadels dus. Je koopt ze op de markt of in Marokkaanse winkels.

** Rauwe (lees: onbewerkte en onverhitte) cacao is te koop in natuurvoedingswinkels, reformzaken en sommige biologische supermarkten. Je kunt eventueel ook de reguliere pure cacaopoeder (dus zonder suiker en andere toevoegingen) gebruiken, die in elke supermarkt te koop is.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

12 reacties

 1. Irma Kerkhof

  Heerlijk lijken ze mij en supergezond zonder toevoegingen van extra koolhydraten en houdbaarheidsstofjes.
  Met Kerstmis heb ik zo een hele cake gemaakt: vijgen, rozijnen, amandelen en vin cotto: Kerstcake uit La Marche (Italie). Een aanradertje. Bedankt Emmelien!

  • Emmelien

   Oh die taart klinkt ook verrukkelijk! Dat recept wil ik ook wel eens uitproberen. Zo zie je maar, er valt nog genoeg zoetigheid te maken zonder suiker :-)

  • Emmelien

   Leuke reactie, Nell! Dank je wel! Ik vervang de cashewnoten ook wel eens door walnoten en serveer ze dan in vierkantjes als verantwoorde brownies :-)

 2. Pingback: Foodblogswap – Repen zonder lulkoek

 3. Pingback: Cacao-dadel-noten-strooisel | Kracht Voer

 4. Belinda

  Hi Emmelien, dank voor dit geweldige recept. m’n dochter van 10 is er ook gek op en baalt als ze er geen mee naar school kan nemen. zoals je zelf al aangaf kan je met dit recept varieren. zo doe ik er soms kokosrasp, sesamzaak, zonnebloempitten en allerlei andere noten doorheen. sleutel is inderdaad dat de dadels goed klef zijn en dat het mengsel dit ook blijft. ik heb menig een in mijn omgeving al verteld over deze smakelijke powerrepen!

  • Hoi Belinda,

   Graag gedaan hoor! :-) Echt tof om te horen dat je de repen zo regelmatig maakt en dat ze zo in de smaak vallen. Jouw variaties klinken heerlijk! Ik vond in een supermarkt in Frankrijk een pak 100% natuurlijke dadelpasta. Echt ideaal. Je kunt het meteen gebruiken, het is heerlijk klef en ook nog eens voordeliger. Ik heb het in Nederland alleen nog niet gevonden :/ Mocht ik het tegenkomen, dan laat ik het je weten.

   Groetjes,
   Emmelien

 5. Maya

  Lijkt me heerlijk. Ik ben benieuwd hoe lang ze houdbaar zijn en of er iemand ervaring met invriezen van deze repen. Ik hoor het graag.

  • De repen zijn zeker wel een week houdbaar. Invriezen heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd, maar ik denk dat het prima kan.

   • Bedankt voor je reactie. Ik heb het zelf inmiddels uitgeprobeerd en het werkt prima. Zo kan ik ze een stuk langer bewaren. vrgr Maya

    • Super dat het goed uitgepakt is! Dan hoef je ze niet allemaal in 1 week op te eten ;) Ik zal het zelf ook eens uitproberen.

Volgend berichtA la Mexicana: Avocado-IJs met Zoet-Pittige Mangosalsa