Watermeloen Mocktail

Op mijn spiegel heb ik een ansichtkaart met een stukje tape vastgeplakt. Er staat een tekening van een knalroze stuk watermeloen op, met daarnaast de tekst ‘You’re one in a melon’ in een hip font. Het is een vrolijk decoratie-item, maar ik heb hem vooral opgehangen als ‘affirmatie’ voor iedereen die bij mij thuis in de spiegel kijkt: je mag er zijn om wie je bent en je bent mooi zoals je er uit ziet. Wie het zinnetje hardop zegt en zichzelf diep in de ogen kijkt, krijgt de boodschap dubbel zo intens binnen… YOU’RE ONE IN A MELON!


WATERMELOEN MOCKTAIL

INGREDIËNTEN – VOOR 2 GLAZEN
  • ¼ watermeloen, ontdaan van de zaadjes, in blokjes
  • 250 ml kokoswater
  • sap van een ½ limoen
  • blaadjes van een takje munt
  • chilipoeder
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe de blokjes watermeloen in een blender en pureer op hoge snelheid. Giet het door een fijne zeef en vang het sap op. Spoel de blender schoon. Giet het opgevangen sap terug in de blender.
  2. Voeg kokoswater, limoensap en muntblaadjes toe en mix het geheel nog even goed door. Giet de mocktail in glazen. Zet even in de koelkast, wat koud is hij het lekkerst.
  3. Serveer met ijsklontjes en bestrooi met een snufje chilipoeder. Garneer met een schijfje watermeloen en een schijfje limoen op het glas.

Ook leuk: maak zelf ijsblokjes met munt. Leg in elk ijsblokvakje een muntblaadje, aanvullen met kokoswater en hup de diepvries in.


♥ Volg m’n blog met Bloglovin’

Reageer

Volgend berichtRijstepap met Kardemom